top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

  • Forfatters billedeMartin

Én kold Corona take-away, lüften

Det er ikke kun fantastiske ferieminder du kan få med hjem fra ferie i Tyrkiet. I følge Statens Serums Institut (SSI) er det Tyrkiet der ligger på førstepladsen over de lande dansketurister kommer hjem fra – med en positiv corona-test i bagagen.

Og det giver egentlig udmærket mening, for i takt med at varmegraderne strøg til vejs, smed både Zeynep, Ebra, Murat og Fatih deres mundbind samtidigt med at Vibeke, Laura, Jørgen og Svend tog flyet fra Danmark til enten Alanya, Marmaris eller Istanbul hvor afstand ikke altid er det nemmeste at overholde og de lokale handlende bukker og fortolker diverse regler og restriktioner for at indhente den omsætning der de seneste 18 måneder helt er udeblevet.

Så det hele er til at forklare… og faktisk også til at forstå… og hvis man også synes at det er skide sjovt at spille rundbold på Holbækmotorvejen en fredag klokken 16:00 – så er der jo ingen grund til at lytte til det videnskabelige grundlag for de ignorerede restriktioner.

Nå, men tilbage til SSI, der fredag den 6. august 2021 kunne fortælle at 30% af alle nye smittede i Danmark kommer fra den udlandsferierende del af befolkningen. I følge SSI var det i begyndelsen af juli Spanien der var den store smittekilde – men fra uge 30 skiftede det pludseligt – og nu har Tyrkiet indtaget denne kedelige førerstrøje og tager en 7% andel af alle nye covid-19 tilfælde blandt udlandsrejsende turister der finder sig en positiv covid-19 test.

Det danske udenrigsministerium fortæller endvidere, “at der for tiden sidder flere smittede danskere på karantænehoteller i Tyrkiet,” en karantæne der i øvrigt er selvbetalt. Mange hoteller i Tyrkiet vil ikke have karantænegæster, hvilket så betyder at man sendes med ambulance/sær-køretøj til et statsligt karantænehotel… hvilket i øvrigt ikke er billigt, og fra hvad jeg er blevet fortalt også røvsygt med en kvalitet der ikke matcher prisen.

Nå, men hvad vil jeg fortælle med dette indlæg? Vil jeg bede danske turister om at pisse tilbage til Danmark og helt holde sig fra Tyrkiet? NEJ, overhovedet ikke…. tværtimod. men jeg vil bede jer om at overholde de gældende restriktioner – også selv om Zeynep og Murat ikke overholder dem.

I disse uger ligger antallet af nye covid19 smittede i Tyrkiet nogenlunde på samme niveau som i Marts 2021, før den seneste store nedlukning af landet – ja, det er sandt at det tyrkiske sundhedsministerium fortæller at omkring 87% af alle nye indlagte med covid19 er ikke-vaccinerede personer. Det er du måske, men på mit yderst basiske Facebook virologiske grundkursus, har jeg dog lært, at vaccinen kun holder os væk fra sygehuset – hvis vi alligevel skulle blive smittede. Jeg har også lært, at Covid-19 virus er lidt ligesom kaniner – man starter med et par stykker og før man ser sig om er det spredt til alle sider.

Edit. Den 18/8: De danske myndigheder anbefaler PCR test for alle rejsende fra Tyrkiet til Danmark.

HUSK:

Hold 2 meters afstand Mundbind dække næse og mund Undgå brugen af kontanter Hyppig håndhygiejne 

  1. Hold dig og dine medmennesker sikre – og NYD DIN FERIE

kilde: https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2021/mange-bliver-smittede-med-covid-19-i-forbindelse-med-rejser?fbclid=IwAR0bYWNIc-Y2yVXPcAAMzZXEBz48sA4KZueHEba1q6GDtCd3xZCcGg0lCpU

#corona #covid19 #ferie #opsang

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page