top of page

9 steder at gå ‘shop-amok’ i Istanbul

Opdateret: 7. dec. 2023


Det er ikke kun Istanbuls mange museer, moskeer og naturoplevelser der kan trække besøgende til storbyen, shopping er klart blandt en af Istanbuls helt store attraktioner – for når det egentlig kun er remoulade, saltlakrids og dannebrogs-klaphatte der ikke lige er til at opdrive hernede, er mulighederne næsten uendelige.


Men hvor findes alle de hersens super gode shoppemuligheder så, hører jeg du spørge. Desværre er svaret ikke helt så enkelt - og dog... i dette indlæg har jeg listet end række steder der med garanti vil blive en del af din 'retail therapy'.


Historie og basarer Som sagt, er Istanbul spækket med historie og en af de helt store attraktioner er verdens ældste overbyggede marked – eller sagt mere moderne: indkøbscenter: Kapalı Çarşı (Grand Bazar) der med sine godt 4000 butikker og 550 årige historie er et godt besøg værd. Men pas på: Det er også stedet hvor alt og alle hurtigt betaler mest muligt for varerne – og så lige det faktum at man let kan fare vild derinde.

Sådan kommer du til Kapalı Çarşı: Den nemmeste mulighed er at tage sporvognslinjen T1. En af de største indgange er ved stoppestedet Beazıt-Kapalı Çarşı.


Eminönü Men Kapalı Çarşı er langt fra det eneste marked du kan finde på den historiske halvø, på kajen mod Det Gyldne Horn (Haliç) i Eminönü distriktet, finder du Mısır Çarşısı (krydderibasaren også kaldet Den Egyptiske Basar) – men, kig hellere i gyderne bag Krydderibasaren, også kaldet Tahtakale pazari – for her kan du finde alt, og jeg mener alt, ligefra friskmalet Mehmet Efendim kaffe over toiletsæder, legetøj og værktøj til chokolade, fest artikler og tøj til enhver lejlighed. Priserne er generelt reelle i Tahtakale pazari da det er her den mere ‘jævne’ borger går på indkøb.

Sådan kommer du til Krydderibasaren og Tahtakale pazari: Kommer du fra Pera (Galata Tårnet og Istiklal Cd) så er det nemmeste at gå turen over den skønne Galatabroen. Fra den asiatiske side, find en færge til Eminönü – samt sporvognen T1 til Eminönü station. Du kan også tage Marmaray toget til Sirkeci station og gå ned mod Yeni Cami (en cirka 10 minutters spadseretur gennem gader med masser af indkøbsmuligheder).


Indkøbscentre AVM Er det nu ikke basarer der trækker men de moderne luksuriøse shoppingcenter, så er der rig mulighed i Istanbul.


Europæiske side På den Europæiske side af Istanbul, og indenfor en 15 minutters radius fra Taksim pladsen, finder du Trump Towers AVM (i bunden af Det Danske General Konsulat i Istanbul), Cevahir AVM, Zorlu Center, Ôzdilek Park AVM, Metrocity AVM og Kanyon AVM. Cevahir AVM var engang blandt Europas største indkøbscentre og med en relativt stor tivolipark indenfor er her lidt for enhver smag. De fleste af butikkerne er relative små og har sjældent det største varesortiment på hylderne. De samme gælder for Trump Tower AVM der mere er café og livsstil end egentlig shopping. Zorlu Center er blandt eliten af indkøbscentre i Istanbul. Her finder du blandt andet én af byens to Apple Stores en række selektive forretninger for den lidt kræsne smag. Zorlu Center. Et andet indkøbscenter på den lidt mere ekslusive side er Kanyon AVM. Et mere udendørs center med caféer, livsstil og mode.Ved siden af Kanyon ligger Özdilek Park og Metrocity der hver i sær henvender sig til i bredere publikum. I begge centre finder du større vatrehuse og butikerne har et bredere udvalg og mere på hylderne end Zorly og Kanyon.


Sådan finder du: Trump Tower og Cevahir: Tag metrolinjen M2 til Şişli—Mecidiyeköy. Følg skiltning. Du kan også tage Metrobüs til Mecidiyeköy station og derefter følge skiltningen. Zorlu Center: Metrollinjen M2 til Gayretepe station. Følg skiltningen gennem tunnellerne. Du kan også tage Metrobüs til Zincirlikuyu og følg skiltningen gennem tunnellerne. Kanyon, Özdilek Park og Metrocity: Tag metrolinjen M2 til Levent station. Følg skiltning. der er indgang fra tunnellerne i metroen.


Asiatiske side Er du til et knald godt tilbud, så skal du en tur på en den asiatiske side hvor indkøbscentret


Optimum Outlet Mall ligger. Her finder du en masse mærkevarebutikkers outlets med alt lige fra køkkenudstyr over mode og tilbehør til møbler.

Sådan kommer du til Optimum Outlet Mall: Fra Kadikoy, tag metrolinjen M4 til Yenisahra station. Der er en 5 minutters gåtur hen til centret, der via en gangbro (med elevator) ligger på modsat side af hovedvejen E5.


Akasya AVM ligger ikke langt fra Kadikoy centrum og har både metro, busser og metrobus station. Centret er i den mere eksklusive del af segmentet. Her finder du blandt andet en Apple Store og en kæmpe Boyner.

Sådan kommer du til Akasya AVM: Fra Kadikoy tager du enten en bus eller metro til Ünalan station. Med metrobus til Uzuncayir.


Der er selvfølgeligt masser af andre markeder og indkøbscentre i Istanbul, men her et mindre udsnit af de mest populære.

Andre shopping centre Nautilus AVM i Kadikoy på den asiatiske side (Marmaray & metrostationen "Ayrilik Cesmesi") samt Mall Of Istanbul på motorvejen mod Edirne.

Indlægget her er en redigeret udgave af den oprindelige klumme jeg skrev til avisen iskandinavya.com – Oktober 2020 udgavenComments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page