top of page

Er din katastrofetaske klar?

Opdateret: 4. dec. 2023


(Indlægget er fra den 9. Februar 2023):

Tidlig mandag morgen – den 6. februar 2023, ramte et voldsomt jordskælv på 7.8 Kahramanmaraş provinsen i det østlige Tyrkiet. Skælvets ødelæggelser tæller flere storbyer i området blandt andre Adana, Malatya, Elbistan, Adiyaman os Osmanya. Det officielle tabstal (tidligt d. 9/2 2023) fra AFAD lyder på: 12,391 dræbte og 62,914 sårede og flere end 6000 kollapsede bygninger.


OBS: Tyrkiet er lige så sikker at besøge som sidste år. At landet er i en jordskælvszone er ingen nyhed! Indlægget her kan du bruge som en slags forberedelse på dit ophold i dette fantastiske smukke land


Når man opholder sig i et land i en jordskælvszone, så er det en rigtig god ide, at have sig en ‘katastrofetaske’ som er parat i det tilfælde at du skal evakueres.

Der er igen egentlige regler for hvad en katastrofetaske skal indeholde, men her har jeg sat en liste sammen med nogle gode tips til en sådan katastrofetaske:

Kopi af vigtige dokumenter (pas, ID, ejendomsskøde, uddannelse o.lign) – En fløjte (bruges til at påkalde sig hjælp) – Vand på flaske – Proteinbarer evt nogle pakker Raman nudler. – Lommekniv – Førstehjælps-kit


Jeg hører mange der også har mobilopladere i deres katastrofetaske, og som det ses ved denne uges katastrofe, er mobiltelefonen blevet et vigtigt redskab i at finde frem til sårede under murbrokkerne.


Du kan også købe en halvfærdig ‘katastrofe taske’ der vil indeholde førstehjælpsgrej, lommekniv, fløjte osv… Disse tasker fås i alle online forretninger og i en række butikker så som Hepsiburada.com, Amazon.com.tr og Trendyol.com – i alle prisgrupper.

HJÆLP Der samles penge ind via en lang række organisationer ligesom du også kan støtte ved at donere tæpper, tøj og mad osv til officielle indsamlingssteder over hele Tyrkiet. Du kan også handle ind online – og varerne sendes til et officielt distributionscenter under AFAD. se blandt andet her: Hepsiburada og Amazon Fra Danmark kan du blandt andet donere penge til Røde Kors: https://www.rodekors.dk/stoet/katastrofeberedskab


Brugbare links: https://en.afad.gov.tr https://www.afetbilgi.com Har du nogle tips? Del dem her i kommentarfeltet!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page