top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

  • Forfatters billedeMartin

Gratis digitalt Istanbul-museum

Engang var det en tobaksfabrik der fik opbygget en hel lille bydel omkring sig med hospitaler og skoler. Engang var det der at de tildligere fagforeninger for alvor rullede sig ud i Tyrkiet. Nu er det et privat universitet og museum – og museet, det har du adgang til helt gratis – online.

De eneste spor nutiden viser af de tidligere års storhedstid af tobaksfabrikken og bysamfundet er alle helt væk – næsten da, for i selve museet er der en mindre udstilling fra storhedstiden og god dokumentation fra livet som fabriksarbejder samt fagforeningernes kampe – nederlag og sejre.

Tobaksbrikken – nu en del af Rezan Has museet

Nede i kælderen, under tobaksfabrikudstillingen, er der er et arkæologisk museum i flotte rum/ruiner der bærer præg af en helt særlig oldtids historie – faktisk er det en gammel cisterne fra Byzantiner-tiden, der af Osmanerne blev bygget om til en Hamam. Nede i denne kælder – i dette arkæologiske museum findes en masse forskellige genstande – helt tilbage fra 7000 f.Kr.

34 – Cart Model by Rezan Has Museum on Sketchfab

Det er nogle af disse genstande som museet har lavet 3D billeder af i super høj opløsning og som nu helt gratis kan ses online.

Rezan Has museum online

125

#Digitalt #RezanHas

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page