top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Hes-kode & Istanbul rejsekort

Lad mig slå det fast, offentligtransport i Istanbul er ganske udmærket – så længe det er på vand, underjorden eller på skinner, og så er det billigt – hvis altså du bruger et rejsekort kaldet ‘Istanbul Kart’. Men hvordan nu med den der HES-kode? I dette indlæg vil jeg forsøge at gå pædagogisk til værks og forklare hvordan og hvorledes.

Rejsekortet i Istanbul findes i et hav af udgaver, Der er det ‘anonyme’ og så det almindelige ‘Mavi’ og sp en række særlige for pensionister, studerende, lærere, sundheds arbejdere, mor-kort o.s.v. Det kort du som besøgende i Istanbul skal have fat i, er ‘Anonym’.

På stort set alle metrostationer er der nogle automater med salg eller på gadeniveau finder du en lille aviskiosk hvor kan du nemt købe et ‘Istanbul Kart’ det koster omkring 10TL og så skal der bare fyldes penge på kortet, hvilket kan gøres der hvor du køber kortet.

Men før dette kort kan bruges, skal du i disse pandemi-tider tilknytte din personlige HES-kode. Denne kode er et nummer/QR kode, der bruges i tilfælde af COVID-19 smittesporing – du fik den da du lavede din online indrejseerklæring før du tog af sted.

Det snørklede her, er at du skal bruge internetadgang, dit pas, din personlige HES-kode og dit Istanbul Kart for at kunne gøre dette.

Klik hen på kisisellestirme.istanbulkart.istanbul og skift sprog til Engelsk (med mindre du er stærk på Tyrkisk). Enkelte salgssteder vil være behjælpelige med at koble HES koden til Istanbul Kart – men langt fra alle steder.

Efter at du har skiftet sprog til engelsk, skulle din skærm se nogenlunde sådan ud. 1) Klik ‘I am a foreigner…’ 2) Indtast dit pasnummer – det du har lænket op til din HES-kode og som du benyttede ved indrejse. 3) Indtast dine øvrige personlige detaljer (navn, efternavn, fødselsdato og Istanbul Kart nummer (se nedenfor), Kontaktnummer, HES-koden (som du fik via din indrejseerklæring) – og så skal du taste anti-spamkoden. Klikke at du er OK med diverse regler og databeskyttelse og til sidst ‘Done’. Det er frivilligt om du også vil taste din mailadresse – men hvorfor ikke?istanbulkortets nummer finder du her. Enten foran på kortet – eller bag på kortet.

Nu skulle din HES-kode være tilkoblet Istanbul Kart og du kan nyde Istanbul via den offentlige transport. I øvrigt kan man også betale adgang til offentlige toiletter med kortet, Parkering (IsPark) og et stigende antal andre steder så som caféer og minimarkeder. Ha’ en god og sund ferie.

  1. Brug mundbind overalt i det offentlige rum

  2. Hold afstand hvor muligt

  3. Hyppig håndhygiejne

  4. Undgå brug af kontanter

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page