top of page

Istanbul i krise: løber tør for vand

Megabyen Istanbul med sine 16 millioner registrere borgere og godt 10 millioner uregistrerede borgere er ved at løbe tør for vand grundet en historisk tør 6 måneders periode.

Myndighederne i Istanbul har offentliggjort, at vandreserverne er på 19% hvilket betyder at de vil være tomme om godt 45 dage. I følge myndighederne skal årsagen findes i manglende nedbør siden sommeren 2020.Normen i et af Istanbuls reservoir og som det ser ud i begyndelsen af 2021.

Megabyen der i gennemsnit ser en befolkningsvækst på godt 1.5% hvert år, får leveret ‘drikkevand’ fra forskellige vandreservoir hvor de største er Darlık Dæmning (I udkanten af Istanbul provinsen ved feriebyen Sile) og Terkos-Alibeykoy der ligger i i et område mellem den nye Istanbul Lufthavn og området Küçükçekmece – samt en række mindre reservoirs spredt over hele provinsen.

Da jeg i 2001 boede og arbejdede i det nordøstlige Kina, var vandet rationeret. Her havde vi vand i hanerne et par timer om morgenen, igen omkring frokosttid og i nogle af aftentimerne. Om dette måske bliver løsningen her i Istanbul, kan jeg kun ‘frygte’.


Dünya, hepimizin ortak evi. Bu bilinçle hareket edip, su kaynaklarımızı doğru kullanmalıyız. Gündelik yaşamımızda geliştireceğimiz küçük farkındalıkların, büyük değişimler yaratacağını unutmamalıyız. #DünyaOrtakEvimiz pic.twitter.com/PxMksVo5li — Emine Erdoğan (@EmineErdogan) January 5, 2021

Vandmanglen har fået præsidentfruen til at poste på Sociale medier

Vejrudsigten for den nærmeste fremtid byder heldigvis på regn over Istanbul, hvor meget – er der ingen der rigtig tør spå om.

Spar på vandet! PS – vandet i hanerne kaldes for ‘drikkevand’ men det er på ingen mode anbefalelsesværdigt at drikke vandet. Lokale koger det før de drikker det – eller bruger de i madlavningen. Personligt bruger jeg ikke vandet til hverken te, kaffe eller madlavning – hertil køber jeg vand på flaske/dunke.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page