top of page

Tyrkiet markerer offerfesten midt i juni 2024

Opdateret: 16. jun.


Kurban Bayram, også kendt som Eid al-Adha (offerfesten), er en af de vigtigste religiøse højtider i Tyrkiet og blandt muslimer verden over. I år ligger højtiden fra den 17. juni til den 20. juni - med søndag den 16. juni som halv helligdag (forberedelsesdagen).


Helligdagene markerer afslutningen på pilgrimsfærden Hajj og er dedikeret til mindet om Abrahams vilje til at ofre sin søn som en handling af lydighed mod Gud.

Traditionelt ofres (slagtes) en ged, ko eller får til minde om Abrahams offer. Kød fra dette offer fordeles i tre dele: en del til familien, en del til naboer og venner, og den sidste del til de trængende og fattige, hvilket har til formål at symbolisere solidaritet, generøsitet og fællesskab.

For nogle år tilbage blev bayram-slagtningen kun tilladt i særlige faciliteter, hvor der er dyrlæger til stede, og hvor hygiejnen skulle være på et vist niveau. Desværre er regler til for at blive brudt - og i slr i de ‘fattigere’ dele af byerne og på landet kan slagtningen finde sted i gaderne.


I de senere år har donationer til velgørende formål vundet indpas blandt i sær den mere veluddannede del af befolkningen. Her er det argumentet som ‘pengene gør mere gavn for en familie i Afrika’ og det faktum at man i nutiden kan købe kød hver dag og at det derfor er ‘mere specielt og ofrene’ at donere penge. Se evt denne tyrkiske dokumentar fra BBCI Istanbul har de fleste butikker åbne, dog med ændrede åbningstider den første og måske anden dag (søvdag/mandag).

Den offentlige trafik og offentlige pladser vil i Istanbul være spækket med mennesker. Tag dig god tid og hav god tålmodighed.


Glædelig Kurban Bayram

til dig, der fejrer denne højtid!


Klik & støt bloggen:


2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

For øvrigt en smuk lille film 👍

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Hayerli Kurban Bayramı 🙏☀️

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page