top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

  • Forfatters billedeMartin

Lufthavnen tur/retur

Der er to lufthavne i istanbul. En på den Europæiske side af storbyen og en på den asiatiske side. Men hvordan i alverden fragter man sig selv og sin bagage frem til centrum og tilbage til lufthavnen? Det har jeg samlet lidt information om her. Indlægget er opdateret november 2022.

OBS Inflation i Tyrkiet betyder at eventuelle priser nævnt i dette indlæg kan ændre sig fra dag til dag.

Transport til og fra IST Der kører busruter til det meste af Istanbul fra Istanbul Lufthavn. Busserne hedder HAVAIST ** (* nummer). Billetprisen svinger af hvilken rute og hvor du skal hen. Du betaler ved påstigning fx med dit visa/Dankort eller Istanbul Kart. Det er også muligt at oprette en konto online, og betale med en QR kode. Dette har jeg ikke selv prøvet, men hører gerne fra dig hvis du har erfaring. Metrolinjen U fra Istanbul Airport til Istanbul skulle åbne i efteråret/vinteren 2022 (pr november ’22 er der endnu ikke meldt en åbningsdato).

Læs også: 5 nyttige Istanbul rejsetips

Transport til & fra SAW Sabiha Gökcen Lufthavn er muligt med HAVABUS der kører fra Taksim pladsen eller Kadikoy busterminal. Havabis er et privat busselskab i samarbejde med IBB. Du betaler ombord på bussen med kontanter eller Istanbul Kart (jeg har hørt at de også tager mod kreditkort, men dette har jeg ikke selv prøvet). Metrolinjen fra Kadikoy til SAW Sabiha Gökcen Lufthavn er åbnet i oktober 2022. Turen til Kadiköy tager ca 52 minutter og koster en almindelig metrobillet (brug Istanbul Kart). Undervejs kan du skifte til Metrobus, Marmaray eller færger fra Kadikoy havn.

læs også: Guide: Sådan får du et Istanbul Kart

Shuttle & Taxi Det kan nemt blive en dyr sag hvis du vælger at tage Taxi til og fra lufthavnen. Du skal lægge motorvejs- & brobetaling oven i taxameterprisen.

Shuttles er super populært og de fleste hoteller tilbyder denne service – men mod et heftigt gebyr. Skal du hentes i IST er det endnu dyrere da der for nyligt er blevet indført en ny afgift i denne lufthavn for shuttles. Det kan betale sig at booke en shuttle i lufthavnen – der er masser af udbud – og priserne kan forhandles.

Et par hyppige spørgsmål: Hvordan kommer jeg fra SAW til Sultan Ahmet? Tag Havabus til TAKSIM. Derfra vil jeg anbefale dig at tage en taxa til Sultan Ahmet. Vil du benytte offentligtransport, skal du fra Taksim Metrostation tage funicularen F1 til Kabatas. Fra Kabatas skal du tage sporvognen T1 til Sultan Ahmet. Jeg skal skifte fly fra den anden lufthavn. Er der en shuttle mellem de 2 lufthavne? HAVAIST har en direkte busforbindelse mellem de to lufthavne. Du skal påregne op mod 2 timers transport (alt efter tidspunkt og den aktuelle trafiksituation).

Nyttige links Hava.ist (bus linjen HAVAIST) havabus (til og fra SAW)

#shuttle #ist #saw #havabus #havaist #Transport #taxi #Lufthavn

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page