top of page

Sådan kommer du bedst rundt: Istanbul Transport

Opdateret: for 21 timer sidenIstanbul, med sine omkring 20 millioner indbyggere, oplever naturligvist et enormt pres på både vejnettet og den kollektive transport. For at undgå timevis i bilkøer og besværet med at finde parkering eller at blive taget ved næsen af en taxachauffør, er det smart og nemt og billigt at benytte sig af Istanbuls kollektive transportmidler frem for biludlejning.


Den offentlige kollektive transport i Istanbul har gennemgået en kæmpe transformation de seneste 5 års tid. Metro-linjerne udvides kontinuerligt, og sammen med Metrobussen og Marmaray toglinjen og U3, er det blevet en hel del nemmere at komme rundt i megabyen.


Ud over skinnerne og Metrobussen kan man også benytte sig af transport på vandet, særligt mellem Europa og Asien over Bosporusstrædet.

Færgerne sejler regelmæssigt mellem forskellige stop på begge kontinenter samt til lidt fjernere destinationer såsom Bursa og Prinsens Øer i Marmarahavet.


Buslinjer er talrige i Istanbul, men det er ikke altid at foretrække at bruge dem, da de ikke har en dedikeret vognbane og derfor følger trafikken... h ilket betyder trafikpropper og forsinkelser.


Minibusser, deletaxa (Dolmus), elektriske puk-maxi og løbehjul.

Overalt i Istanbul er der blå eller brune minibusser der ofte kører mellem residentsområder og transportcentre.

Du vil også se en masse 'gule rugbrød', der i Istanbul kaldes Dolmus. Reelt set er disse deletaxaer, der kører faste ruter. Du kan stå af og på Minibusserne og Dolmus stort set overalt på deres rute.


Som enhver anden storby, er her i Istanbul også elektriske løbehjul til leje. Enkelte af udlejningsfirmaerne har også en 'mobilet' der er en slags elektrisk puk-maxi. Turister har, med deres pas og et internationalt betalingskort, også mulighed for at registrere sig hos udlejningsfirmaet Marti.


Taxaer findes, bed hotellet om at booke en taxa. Alternativt kan du benytte UBER appen til at booke almindelig taxakørsel.

Som en generel regel kan man regne med transportmidler, der benytter skinner eller vand.


Billetter

Der er flere slags billetter til den offentlige transport. Istanbul Kart fungerer i stil med det danske rejsekort, dog uden behov for at tjekke ud.


Links:


Støt bloggen


Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page