top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

På strandbadeferie i Istanbul – Europas største metropol

Det er de færreste der tænker på badeferie når feriedestinationen hedder Istanbul, men hvorfor egenligt ikke? Glem (næsten) alt om Marmaris og Alanya for i Istanbul er her masser af strandområder – nogle af høj kvalitet andre måske knapt så meget – men ind fra højre kommer en pludselig miljøkrise som en kæp i hjulet for de mange Istanbul badestrande.

Der er mange, rigtig mange badestrande i og omkring Istanbul. De mest populære ligger dog et stykke fra selve storbyen mens andre næsten i centrum og så er der alle strandende omkring prinsens øer. Her har jeg et par enkelte af de mange mange strandområder i og omkring Istanbul.

Strandene ved sortehavet er meget populære, men grundet stærk strøm skal man være meget påpasselig!

Kilyos (Kumköy) er et af Istanbuls mest populære områder med badestrande. Belligende på den europæiske side ved Sortehavet. Strandende er ofte bygget op om et natklub tema med gæste DJs, skumparty, paint festival – og kommer desværre ofte med et lidt højt prismærke for at komme ind. Der findes forskellige shuttlebusser til og fra centrum ligesom man også kan komme dertil med offentligt transport.

Şile er en ferieby sådan lidt i stil med Rågeleje eller Rørvig. Beliggende ved Sortehavet på den asiatiske side af Istanbul. Den lille by Sile er charmerende, og ligger godt 60km fra centrum. Der er shuttlebusser og offentligtransport der kører dertil. Masser af forskellige strande der for danskere kan virke underlige – da enkelte strande har ‘par’ politik, og kun tillader indgang heteronorme par. (indlægget forsætter under billedet)

(Google Earth grafik med egne noter)

Florya strandpark ligger på den europæiske side af Istanbul mod Marmarahavet. Strandområdet er meget populære blandt lokale. Enkelte strande er med grønne parker andre mere stenbesatte områder.

Prinsens Øer i Istanbul er et yndet udflugtsmål. En håndfuld mindre øer beliggende i Marmarahavet, er der masser af strande at vælge i mellem. Der ud over er der en skøn sejltur fra Istanbul for at komme ud til ø-gruppen der ud over strandende også er populære for hiking og cykling op og ned ad store bakker – øerne tilbyder også på en god bid fra historien og selvfølgelig er der et hav af spisetider for enhver smag. Det er også her (på øen Kinaliada) at du kan finde en uofficiel lille slags nudiststrand – godt gemt væk bag klipper og ingen direkte stier. OBS: Det er ikke tilladt at nøgenbade i Tyrkiet.

Har du erfarring med badeferie i Istanbul, så skriv en kommentar nedenfor indlægget og fortæl om dine erfaringer. (indlægget forsætter under billedet)

top billede: mitistanbul.dk (kinaliada badestrand)

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page