top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Sådan vasker man frugt & grønt… på tyrkisk

Skønt jeg har en del år på bagen som ‘hus herre’ fra flere forskellige lande og kulturer, er der åbenbart meget jeg ikke ikke helt har styr på når det kommer til tilberedning af madvarer. For eksempel: hvordan man vasker frugt og grøntsager. Heldigvis har jeg en kæreste, der forleden dag gik i det pædagogiske humør og underviste mig i ‘frugt- & grøntvask – på tyrkisk’.

Og lad mig lige slå det fast med det samme – om man også gør sådan andre steder, har jeg ingen anelse om – men i disse COVID-19 tider tænkte jeg, at det var på tide at jeg fik denne grundigere måde at skylle/vaske frugt & grønt lært.

Situation: Du har været hos grønthandleren, på gadebasaren eller i supermarkedet og købt nogle skønne æbler. Man kan jo ikke bare tage dem ud af posen og ind i munden de skal gøres rene. I Danmark ville jeg nok bare skylle æblet under rindende vand, men som min kæreste siger: “Istanbul er altså ikke Danmark”, og det kan jeg kun være enig i.


Vand i skålen med en smule eddikelad æblerne ligge og ploppe rundt i nogle minutter

Du skal bruge

  1. En skål

  2. rent vand

  3. klar eddike

Først hældes der rent vand i skålen. Dernæst skylles æblerne under hanen, for lige at fjerne det værste snavs. Tilføj et par spiseskefulde af eddiken til vandet i skålen. Plop æblerne ned i ‘lagen’ og lad dem ligge et par minutter – mens du vender æblerne jævnligt så hele æblet har ligget i ‘lagen’. Tag æblerne op, skyl dem i rent vand og dup tørre.

Velbekomme

Ja ja det er jo ikke raketvidenskab hahaha Hvordan klargør du frugt og grønt? Er jeg den eneste dansker der ikke kendte til denne ‘metode’? Er det noget du tror at du vil benytte i disse COVID-19 tider? Del gerne i kommentarfeltet nedenfor 🙂

Ja tak! Jeg vil gerne modtage en mail når der er nyt på mitistanbul.dk [email-posts-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

[sc name=”flypenge”] 733

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page