top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

  • Forfatters billedeMartin

Total forvirring: THY – en samtale om PCR test… eller ej

Jeg hører om flere rejsende der fortæller at de skal fremvise negativ PCR test når de flyver fra Tyrkiet og tilbage til Danmark med Turkish Airlines, også skønt de er færdigvaccinerede og har beviserne i orden og både myndigheder og THY website siger at i det tilfælde skal der ikke bruges PCR. Jeg fik fat i Turkish Airlines for at høre hvad der er op og ned.

Før du læser videre: Det er min klare holdning, at hvis man vil rejse midt i en pandemi (daglige smittetal i Tyrkiet er voldsomt høje – september 2021) så har man også et ansvar for at frivilligt lade sig teste. Når det så er sagt, er det meget forvirrende når rejseselskaber melder ét ud – men praktiserer noget helt andet. Derfor dette indlæg.

Efter kort at have beskrevet situationer om at danske statsborgere af Turkish Airlines (THY) forlanges at skulle fremvise en negativ PCR test før check-in i Istanbul – til trods for at hverken de danske myndigheder ej heller de tyrkiske eller THY kræver en negativ PCR test for færdigvaccinerede danske statsborgere på vej til Danmark, begyndte THY at cirkle rundt i deres svar til mig:

THY: Vi kræver kun det som de officielle kilder kræver, og det kan man læse om på den danske coronasmitte.dk samt på vores hjemmeside. MitIstanbul: Men på trods af hvad du her henviser til og hvad disse kilder siger, forlanger I alligevel pludselig bevis for en negativ PCR test, skønt et vaccinepas kan fremvises.

THY: PCR tests forlanges kun I det omfang som myndighederne kræver det.

MitIstanbul: Men det er jo ikke det der sker. Jeg synes at det er meget forvirrende. I henviser mig til et par kilder som I siger at I følger, men alligevel sker det modsatte. Hvad skal jeg fortælle mine læsere?

THY: At vi følger kravende fra myndighederne. Og så anbefaler vi, at man holder sig opdateret med rejserestriktioner og krav helt op til afrejsedagen.

MitIstanbul: Jeg synes stadig ikke at I har svaret mig på mit spørgsmål. I henviser til noget som I tydeligvis ikke følger. Er det sådan at jeg skal anbefale mine læsere ikke at flyve med THY og hvis de gør skal de have en PCR test i lommen, for det tilfælde at I pludselig har lyst til at se en sådan?

THY: Hvis myndighederne forlanger det, skal vi se en PCR test.

MitIstanbul: Dette er ret komisk. I svarer jo ikke på mit spørgsmål. Dette minder mere eller mindre om at I har en overbooket flyafgang, og i stedet for at kompenserer en rejsende, kalder I det for ‘Coronarelateret’. Kan I bekræfte at det er sådan?

THY: PCR test skal fremvises hvis myndighederne forlanger det. Du skal ikke fremvise en test.

MitIstanbul: OK, vi kommer ingen vegne her, det er ikke mig der er spørgsmålet her. Så med mindre I kan forklare mig helt nøjagtigt hvorfor færdigvaccinerede danske statsborgere kræves at kunne fremvise en negativ PCR test før der boardes – skønt de kilder I henviser til ikke kræver det, så må jeg jo anbefale mine læsere enten at være yderst påpasselige og have et bevis for en negativ PCR test klar uanset om de er færdigvaccinerede eller ej, eller droppe at rejse med THY. THY: ……. MitIstanbul: Tak for hjælpen.

#pcr #Thy

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page