top of page

Tyrkiet: EU Healthpass – sådan gør du

I forrige uge introducerede det tyrkiske sundhedsministerium en ny app, der skulle være kompatibel med EUs Coronapas – og dermed gøre det muligt at rejse friere til udlandet. Appen blev lanceret samtidigt med, at Sinovac-vaccinerede personer blev tilbudt stik 2 med Phizer/Biontech. Og skønt appen ikke virkede den første uge – er der nu godt nyt: Det gør den nu – og her er en lidt forvirrende guide til hvordan du gør det.

OBS: Dette indlæg er kun relevant for personer bosiddende i Tyrkiet med tyrkisk ID (YKN/TC).

Først og fremmest skal du hente Healthpass på din telefons Appstore – du skal være sikker på at udvikleren er T.C Saglik Bakanligi (Tyrkiske sundhedsministerium).

Dernæst griber du fat i en computer , logger ind på e-nabiz og klikker den første rubrik der hedder ‘Covid-19’ – du vil nu se en side med 3 muligheder:

Når du først har logget ind på e-nabiz og klikket COVID-19 kommer du til dette skærmbillede. Det er ikke lykkedes mig at kunne bruge e-nabiz appen til dette, jeg skulle bruge en computer.

De 3 muligheder er den information som de tyrkiske sundhedsmyndigheder har om dig og din COVID-19 status. Du skal nu klikke enten ‘Vaccine certifikat’, ‘Tidligere smittet certifikat’ eller ‘COVID-19 test certifikat’.

Klik den pågældende mulighed du skal bruge og igen klik på den mulighed der hedder ‘Create…. certifikat’ (her er det en lille orange knap i rubrikken der viser mine vacciner).

Så snupper du din telefon, åbner Healthpass og følger instruksen. du skal først scanne en QR kode ind (den vil være nederst på dit certifikat). Dernæst skal du taste en såkaldt TAN-kode ind. som du kun kan finde på e-Nabiz – den finder du hvor du modtager dit cerfikat. TAN-koden er en identificationskode.

1-2-3 så har du et EU kompatibelt coronapas. Nu er det måske lidt sent, tænker du – nu hvor Danmark helt afskaffer passet – men det vil stadig være brugbart i forbindelse med luftfart til udlandet. I følge de tyrkiske sundshedsmyndigheder vil det fortsat være HES appen & koden der skal bruges i Tyrkiet ved indenrigsfly, teatre, indkøbscentre osv.

Forvirret? Det kan jeg godt forstå.. men det er nu slet ikke så svært 🙂

Note: Jeg har bevidst ikke brugt billeder af de forskellige QR/koder da disse indeholder personlig information.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page