top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Tyrkiet juni 2021: Rejseregler & tips

Godt nyt – Tyrkiet genstarter turistsæsonen 2021 efter en vinter og forår i koronaens tegn. Men selv om turismen er velkommen igen, er der lige et par småting du skal gære dig helt klart før du pakker kufferten.

Jeg modtager rigtig mange mails, beskeder og kommentarer pakket med rigtigt gode spørgsmål for rejsehungrende danskere. Jeg har samlet nogle af spørgsmålene her, og håber at det kan kaste lidt lyd over rejsesituationen i juni 2021.

Mundbind Stik modsat Danmark har Tyrkiet har ikke en pædagogisk curling-agtig tilgang til spørgsmålet om fritagelse for mundbind. Her er myndighedernes besked klokke klar: “Kan du ikke bruge mundbind, så hold dig hjemme. Bevæger du dig alligevel ud uden mundbind så betal en bøde – ved gentagelse indlogeres du på et Coronahotel for egen regning“. Her er det værd at vide at beskeden gælder for lokale såvel som for udenlandske turister, der dog ikke kan forlade landet før end en eventuel bøde er betalt. Mundbind skal bæres af personer fra 2 år og op. Det er i Tyrkiet ikke muligt at benytte visir i stedet for mundbind – dog kan disse sagtens kombineres. Kort sagt: Vil du ikke bruge mundbind i den tyrkiske sommerhede, så lej et sommerhus i Odsherred, i stedet for. Læs mere i indlægget her. Mundbind skal bæres korrekt – i det offentlige rum samt på alle former for transport, butikker, spisesteder og barer. Mundbindet kan tages af eller? – når der er minimum 2 meters afstand til andre personer i det offentlige rum (forlyder det fra ministeriet). – hvis man har været færdigvaccineret i mere end 14 dage (igen, sådan forkyder det, men hvordan kan dette implimeneteres?).

HES kode og opholdsdokumentation HES koden er det tyrkiske svar på et coronapas og har været i brug siden foråret 2020. Der er mange måder at få en HES kode på, men den seneste måned har de tyrkiske myndigheder lettet processen for udlandske turister. Når du bestiller din flyrejse til Tyrkiet skal du indenfor 72 timer før afgang udfylde en online formular, der bruges i tilfælde af smittesporing. Når formularen er indsendt skulle man modtage en QR kode med HES nummeret. Denne HES kode skal fremvises på forlangende så som indgang til indkøbscentre, skønhedssaloner, spisesteder o.s.v. Du kan finde formularen her

Udgangsforbud Ja, her er du heldig hvis du kommer som turist fra udlandet – med mindre du har ID udstedt af de tyrkiske myndigheder (her under også Mavikart for tyrkiske efterkommere). Udlandske turister er nemlig ikke underlagt udgangsforbuddet. Du skal kunne fremvise dit pas på forlangende samt evn fremvise rejsedokumentation. Vis respekt overfor den lokale befolkning der er tvunget ind i hjemmet.

Spisesteder og shopping Ja, I juni måned skal spisestederne lukke for siddende gæster klokken 21:00 og kun have åbent for udbringning om søndagen. Det samme gælder for de handlende (med undtagelse af fødevareforretninger). Dit hotel vil have mulighed for at holde baren åben for deres gæster 24/7 ligesom enkelte spisetider kan søge om tilladelse til at have siddende gæster under udgangsforbuddet.

PCR test & karantæne (1/6 2021) – PCR: Du skal kunne fremvise en maksimum 72 timer gammel negativ PCR test ved ombordstigning på flyet til Tyrkiet. – Vaccine: Er du 2 uger efter din færdigvaccinering, skulle du i følge de nye regler kunne rejse ind i Tyrkiet uden PCR test. – Quick-test: Det skulle nu også være muligt at hoppe på flyet til tyrkiet med en såkaldt Quick-test. – Karantæne: Der er ikke karantæne ved ankomst til Tyrkiet. – Der er ikke krav om PCR test for børn 0-6 år Du skal selvfølgeligt holde styr på reglerne om din tilbagerejse. FX om PCR testkrav der i Tyrkiet koster 250 TL (brug valutaomregneren til venstre i skærmen – på mobiltelefon i bunden af skærmen). De fleste større hoteller kan arrangere PCR test for dig – alternativt kan du få en sådan foretaget på stort set alle private og offentlige sygehuse – samme pris over alt. Det er pt ikke muligt at få foretaget en Quick-test i Tyrkiet.

Har jeg glemt noget? Skriv dine tips I kommentarerne nedenfor…..

HOLD DIG SIKKER OG NYD DIN FERIE

Ovenstående kan ændre sig – det er ikke til at forudse. Husk, at det er dit eget ansvar at tjekke de seneste gældende regler.

Juni 2021 normaliseringsprocess

Biograferne blev lukket igen allerede den 1/6.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page