top of page

Tyrkiet: Kæmpe genåbning fra næste uge

I hvad – der er gået ned i historien som en af de mest uklare taler Erdogan nogensinde har holdt – står det dog klart at caféer, restauranter, museer og børnehaver åbner over hele Tyrkiet fra næste uge.

Samtidigt ophæves det rejseforbud der har været sat i værk mellem de forskellige tyrkiske stor-provinser. Forbuddet for ældre 65+ borgere samt de unge under 20 år, ændres også… dog så der nu vil gives flere udgangstilladelser til 65+ samt at nu er det kun unge under 18 år der får udgangsforbud – dog mulighed for særlig udgang på onsdage og fredage.

Men netop det svævende og snørklede hvem må gå ud og hvornår, skabte kaos blandt den tyrkiske befolkning og twitter havde en fest dag af de helt store. For hvis børn under 18 år har udgangsforbud – hvorfor skal børnehavnerne så genåbne?

Svaret findes sikkert et sted der ude – og genåbningen af børnehaverne sker sikkert, da fra den 1. juni skal alle offentligtansatte atter møde ind på deres arbejdspladser. Desuden er der udgangsforbud for Istanbul, Ankara og Izmir m.fl I den kommende weekend.

Her er hvad åbner mandag den første juni: – Parker og strande – Cafeer og restauranter – Museer – Børnehaver og dagsinstitutioner – Sports- og idrætsanlæg – Privat & offentlig transport mellem de forskellige provinser genoptages

Sundhedsministeriet har udgivet en 103-siders ‘guidelines’ for genåbningsregler for virksomheder og institutioner indenfor 11 sektorer. Jeg har ikke selv læst den, men kan dog fornemme at det handler blandt andet om at sikre social distance på 1.5 meter et max antal personer i en butik ad gangen osv.

Rejse Ved alle indenrigsrejseaktivitet gælder det, at man skal bruge en HES kode. Koden bruges i sporings øjemed. Indenrigsrejseforbuddet ophæves for privatbilisme såvel som for offentlig transport (både statslig og privatejet). DVS, intercity togene igen begynder at køre mellem Istanbul og Ankara med videre – og de store langdistance busser også vil begynde at køre – dog med begrænset antal passagerer, strikse regler om mundbind og hygiejne. Indenrigsfly Turkish Airlines har meddelt at når de om få dage vil få luft under vingerne, vil det ske med særlige tiltag: – Mundbind skal bæres – Carry-on bagage skal tjekkes ind som normal bagage – Ombord stigning sker på opråb – ingen kødannelse – startende med de bagerste rækker – Afstigning sker ved opråb med start fra første række. Det vides ikke endnu hvilke internationale ruter der genoptages og hvornår. Download ‘THY regler for passagerer COVID19’ nedenfor (artiklen er på engelsk og hentet fra Duvarenglish.

Sundshedsturisme Det tyrkiske sundhedsministerium har nu åbnet for indrejse fra alle lande – når det handler om såkaldt ‘sundhedsturisme’ – altså hospitalsophold. Ligeledes har ministeriet understreget at genåbningen på området omfatter ‘alle indgreb’ dvs alt lige fra dialyse over hårtransplantation. Der er en lang række regler og vilkår der skal overholdes. Så står du og venter på at komme til tyrkiet for at kunne blive opereret, så tjek med dit hospital. Hent udtalelsen fra sundhedsministeriet (via AA) nedenfor (engelsk)

216

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page