top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

  • Forfatters billedeMartin

Tyrkiet: Rygte om mindbind har endnu ikke noget på sig

I følge en rapport fra pro-regerings mediet Turkiye Gazetesi, vil det obligatoriske mundbind i det offentlige rum i Tyrkiet blive delvis løftet i løbet af foråret 2022 Myndighederne har dog endnu ikke officielt meldt noget om et løft ud, tværtimod.

Rygterne svirrer efter mediet Turkiye Gazetesi såkaldte rapport om mundbindets forsvinden. men det har altså ikke noget på sig – endnu, skriver en række medier i dag.

I følge rapporten skulle mundbindet på gader og offentlige pladser ryge i løbet af foråret, mens det stadig skulle være et krav i offentlig trafik noget tid frem. Men de tyrkiske myndigheder har (endnu) IKKE italesat noget løft på mundbindsreglerne og derfor er det altså stadig obligatorisk at bære mundbind overalt i det offentlige rum.

Politiet er dog stoppet med at indkasserer bøder for manglen på mundbind, men det betyder ikke at reglen er væk – og hensynet stadig bør tages.

Mindbindet har været obligatorisk i Tyrkiet siden den 3. april 2020

vis hensyn og beskyt dig selv

  1. mundbind i det offentlige rum

  2. hold afstand – så meget som muligt

  3. hyppig håndhygiejne

  4. undgå brugen af kontanter

UPDATE: onsdag den 23/2 kl 17:40 har den tyrkiske sundhedsminister udsendt en meddelelse hvor i han fortæller kort, at man den 1. marts 2022 vil tage en drøftelse om de nuværende restriktioner, der herunder også inkluderer brugen af mundbind.

#mundbind #rygter

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page