top of page

Oplev: Dinner Cruise på Bosporus

Opdateret: 28. majBosporusstrædet, der skiller Europa fra Asien, er en af verdens mest fascinerende vandveje. En smal strækning af vand, der forbinder Sortehavet med Marmarahavet, og splitter det moderne Istanbul i 2 dele - og som har været af stor strategisk og kommerciel betydning gennem historien.


Udsigten fra Bosporus over Istanbul er intet mindre end spektakulær. Langs kysten ligger storslåede paladser, historiske forter og moderne bygninger side om side. Og fra de mange udkigspunkter langs kysten kan man se de travle færger og skibe, der sejler gennem strædet, og om natten oplyses broerne, hvilket skaber en magisk atmosfære.

Og at opleve både Bosporusstrædet og Istanbul fra vandsiden er en oplevelse helt for sig. Populært blandt både turister og lokale, der vil forkæle sig selv, er de såkaldte 'dinner cruises', hvor der serveres et godt traditionelt måltid mad, med blandt andet mezer (tyrkiske tapas), efterfulgt af musik og underholdning. Hvis du skal opleve Istanbul, vil jeg klart anbefale dig et 'dinner cruise' (link åbner i nyt vindue).Ifølge legenden opstod Bosporus, da Zeus forvandlede Io, en præstinde, til en ko for at beskytte hende mod Hera's jalousi. Io flygtede og svømmede over strædet, hvilket gav det navnet "Bosporus", der betyder "Koens overgang" på græsk.


Historisk set har Bosporus spillet en central rolle i mange civilisationer. Fra Byzans og Osmannerriget til det moderne Tyrkiet, har strædet været en vigtig handelsrute og et militært knudepunkt. Konstantinopel (nu Istanbul) voksede op omkring denne vitale passage og blev en af verdens mest betydningsfulde byer.


Klik, læg lidt drikkepenge og støt bloggen:1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Måske en dag 😉

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page