top of page

Del 3: Den anatolske del af Istanbul: Bostanci


Udsigten over Marmarahavet fra Bostanci kysten

I denne 3. del af Istanbuls oversete perler på den asiatiske side af Istanbul, tager jeg en tur tilI den hektiske bydel Bostanci i Istanbul-kommunen Kadikoy. Læs med i indlægget her og se hvad der gør Bostanci til en perle der måske kunne være være at besøge.


Bostanci er nok mest kendt for sin smukke strand- og kystlinje, der strækker sig langs Marmarahavet. Her kan man nemlig slentre op og ned ad promenaden mens man nyder den friske havluft, til lyden og synet af de mange både vandet. Man kan også kan tage en tur med en af de mange færger, der sejler fra Bostanci færgehavn og ud til de nærliggende Prinsens Øer, hvor man virkelig mærker freden og stilheden, 'langt' væk fra megabyens larm.Bostanci er her farvet med rød

Men Bostanci er meget mere end bare strand og havudsigt. Bydelen er også berømt for sin park, Bostanci Sahil Parki - der dog ligger ved promenaden, og fungerer som et populært samlingssted for både lokale og turister. Parken byder på store grønne områder, perfekte til picnic eller afslappende gåture. Her er der også legepladser til børnene og en lang række forskellige sportsfaciliteter. Uanset om man vil dyrke motion eller bare slappe af under skyggen af et træ, er parken et ideelt sted at tilbringe en dejlig dag i Bostanci.


Kulturen og historien er også rig i Bostanci. Et vigtigt kendetegn ved byen er Bostanci Valide Moské, der stammer helt tilbage fra det 16. århundrede. Denne historiske bygning er et vidnesbyrd om Istanbuls fortid og er et besøg værd for alle, der ønsker at udforske byens kulturelle arv.


Shoppegaden Bağdat Caddesi løber fra Bostanci togstation og ned mod Kadikoy. Gaden er kendt for at danne ramme om diverse festligheder samt sige rige caféliv.


Endelig er Bostanci også et gastronomisk paradis. Med et bredt udvalg af restauranter og caféer kan man smage på både lokale og internationale retter. Uanset om man er til traditionel tyrkisk kebab eller internationale lækkerier, vil man ikke blive skuffet over Bostancis kulinariske tilbud.


Alt i alt er Bostanci en skjult perle i Istanbul, der er værd at udforske. Med sin smukke kystlinje, rolige parker, historiske moské og lækre madmuligheder, er Bostanci en bydel, der tilbyder noget for enhver smag. Hvis du planlægger en tur til Istanbul, bør du helt sikkert overveje at besøge denne unikke og charmerende bydel.


Sådan kommer du til Bostanci:

  • En skøn færgetur til Bostanci fra Kabatas på den Europiske side (cirka 60 minutter)

  • Marmaray toget til Bostanci station

  • Metro M8 til Bostanci station

1 kommentar

1件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
5つ星のうち5と評価されています。

Skal helt bestemt udforskes 🍻

いいね!

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page