top of page

Galatatårnet: Istanbuls Stolthed

Opdateret: 1. maj


Du har med garanti enten set eller hørt om Galatatårnet. Det ikoniske landemærke, der midt i Istanbul strækker sig mod himlen, er en af megabyens mest elskede turistattraktioner.


Galatatårnet ligger i bydelen Beyoglu på den europæiske side af Istanbul. Den blev oprindeligt bygget af genovesiske kolonister og bådebyggere i det 14. århundrede og fungerede som et udsigtstårn, der overvågede havneindgangen til Det Gyldne Horn. Siden sin opførelse har tårnet undergået flere renoveringer og er blevet bevaret som et symbol på byens kulturelle og historiske arv.

Galatatårnet er 67 meter højt og har en fantastisk panoramaudsigt over byen. Et besøg i tårnet vil give dig en betagende udsigts-oplevelse af Istanbul og dens mange arkitektoniske vidundere, herunder Hagia Sophia, Den Blå Moské, Topkapi-paladset og Süleymaniye Moskeen.


Du vil kunne se den byzantinske bydel i Fatih-distriktet og dens snoede gader, de travle markeder, de ikoniske Bosporus-broer og de imponerende skibe, der krydser Det Gyldne Horn, vil tage pusten fra dig.


Udsigten bliver endnu mere spektakulær ved solnedgang eller om aftenen, når byen oplyses af tusindvis af lys.


Ud over den fantastiske udsigt har Galatatårnet også en rig historie, der kan udforskes. Inde i tårnet finder du et lille museum, der viser effekter og billeder fra tårnets historie.

Driften af Galatatårnet overgik til den tyrkiske stat efter lokalvalget i 2019.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Tak for opfordring... Det har jeg stadig tilgode. 👍


Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page