top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Istanbul: 1600 gammel gigantisk sejrssøjle restaureres

Opdateret: 25. sep. 2023

I over 1000 år stod en gigantiske sejrssøjle til ære for kejser Arcadius’ sejr over Goterne. Søjlen stod placeret ved Konstantinopels 7. høj og det der i år 400 gik under navnet Arcadius’ Forum – altså markedsplads. Arbejdet på denne gigantiske sejrssøjle begyndte under Kejser Arcadius’ bevågenhed i år 401, men Arcadius så aldrig selv den færdige søjle, da han døde i 408. 

I 2023 er der kun et gigantisk fundament på størrelse med en lejlighedsblok tilbage. I år 740 faldt statuen fra toppen af søjlen ned under et jordskælv – og et jordskælv i 1715 skulle blive søjlens endelige… godt 1300 år efter indvielsen.

Fundamentet af denne kolossale søjle er en gigantisk klods, der gennem de årene er blevet brugt til alt lige fra lodseplads til ly for hjemløse mennesker, hunde og katte. 

Nu har Fatih kommune, hvor ruinen står – og hvor det gamle Konstantinopel er, lovet at de sammen med Istanbul Storkommune IBB vil renovere det tilbageværende af søjlen. Faktisk ligger der i Fatihs kommuneplan også optegninger af at lave et lille grønt område omkring ruinen af sejrssøjlen. 

Spændende…. (du kan klikke på billederne og se en større størrelse. Billederne vil åbne i et nyt browservindue)

Søjlen ligger her:

Haseki Sultan, Haseki Kadın Sk. No:27, 34096 Fatih/İstanbul

illustrationer brugt: Fatih Kommune, Gurlitt/The Byzantine Legacy

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page