top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Rejseklar: Sådan får du et Istanbul Kart


Den bedste måde at komme rundt i Istanbul på er med offentlig transport, især dem på skinner eller vand. For at benytte offentlig transport skal du have et Istanbulkart, som er megabyens svar på et rejsekort. I dette indlæg kan du se, hvordan du får et sådant kort.


Efterår 2023: Istanbul er begyndt at indføre betalinger med Mastercard, hvilket betyder, at du blot skal holde dit Mastercard hen mod betalingsporten i metroen eller ved færgeterminalen, afvente et bip og gå gennem.

Systemet er stadig under udvikling og er i foråret 2024 endnu ikke helt udrullet i busserne.


Du skal være opmærksom på at et anonymt kort har en maksimums brugsgrænse på 500 TL over en 30 dages periode!


Istanbul-rejsekort virker helt fantastisk.

Når du sætter penge på kortet er de der med det samme – og så kan du også benytte kortet til alt lige fra bussen over et toiletbesøg og til at handle dagligvarer ind. Endvidere virker kortet også i mange vand- og chokoladeautomater på stationer og stoppesteder.

Sådan får du kortet:

Et 'anonymt' Istanbulkart kan købes på alle færgeterminaler, metrostationer og større trafikknudepunkter. Her finder du en firkantet, gul eller blå automat (Biletmatik). Med fingeren navigerer du til et sprog, du er komfortabel med (tyrkisk, engelsk, arabisk osv.).Vælg 'køb Istanbulkart'.

Selve kortet koster 70 TL, og du skal naturligvis også tanke det op.


OBS: De fleste automater overfører automatisk det overskydende beløb til din Istanbulkart-konto, så du har lidt at rejse for. Langt de fleste automater accepterer Visa/Mastercard til betaling.

Aviskiosker omkring metrostationer og større busstoppesteder sælger for det meste også Istanbulkart og kan ligeledes tanke kortet op.


Rejsepriser

For hvert bip – altså hver gang du 'tjekker ind' med dit Istanbulkart i den offentlige transport, trækkes et beløb fra dit kort. Du kan se, hvor meget på den lille skærm ved terminalen samt tilbageværende saldo. Du skal ikke tjekke ud igen. På Metrobus, Marmaray samt enkelte færgeruter er det dog muligt med et tjek-ud og 'penge tilbage på kortet'-system.


Tjekke Ud

I modsætning til det danske rejsekort, skal du ikke tjekke ud med dit Istanbulkart (anonymt).


Nyt Istanbul City (turist)

Ann, bruger her på Mit Istanbul DK, har informeret om, at der er kommet et nyt turistkort med ubegrænsede rejser/skift på 1, 3, 5, 7 eller 15 dage. Jeg synes personligt, at priserne er lidt høje – 7 dage koster cirka 1500 TL.

Det praktiske ved ikke at skulle stresse over saldoen på kortet har en pris – og det er op til den enkelte at vurdere.


Mastercard

Du kan bruge dit Mastercard på metroer, sporvogne, færgeruter samt enkelte buslinjer. Det er dog ikke muligt at bruge Mastercard på U-baner samt Marmaray.


Sådan bruges kortet

Du skal tjekke ind hver gang du tager en ny metro, bus osv. – altså ved hvert skift. I Istanbul tjekker man ikke ud med Istanbulkart (anonymt).


illustration: I Se den aktuelle prisliste ved at følge dette link til IETT.ISTANBUL OBS: Istanbul Kart (TAM) er prisen med rejser for det anonyme Istanbul Kart.
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page