Indlægget beskriver Kokoreç, en yderst populær tyrkisk street-food, der er stærkt krydret og grillet over trækul. Hvad er det - kultur - smagen - støt bloggen
Kokoreç består af krydrede lammetarme, der grilles over åben ild, hakkes sammen med tomater og peberfrugter, krydres med en let hånd og serveres i brød. Lyder det lækkert? Så læs med her:
Det er ikke bare en street-food delikatesse, men også en kulturel madoplevelse. Som jeg allerede har beskrevet i flere indlæg her på bloggen, er street-food en vigtig del af det sociale liv i Tyrkiet, og Kokoreç er en af de helt store favoritter, især i Istanbul.
Jeg har selv aldrig haft trangen til at sætte tænderne i Kokoreç, og kødfrit køkken eller ej, så får jeg det heller aldrig haha. Men ifølge min tyrkiske vennekreds er det "utrolig lækkert" og har en "lidt gummiagtig konsistens."
De samme venner understreger desuden den helbredende effekt, Kokoreç skulle have mod tømmermænd.
Jeg har fået fortalt, at hemmeligheden bag en god Kokoreç ligger i krydderiblandingen, der indeholder rigelige mængder oregano og chilipeber, samt den særlige smag fra grillens trækul.
Afiyet olsun!
Har ikke smagt den...men ville ikke være bleg for at prøve