Kokoreç: En krydret, grillet bid af et røvhul
Opdateret: 7. mar.

Indlægget beskriver Kokoreç, en yderst populær tyrkisk street-food, der er stærkt krydret og grillet over trækul. Hvad er det - kultur - smagen - støt bloggen
Kokoreç er krydrede lammetarme, der snorres rundt om et kæmpe spyd og grilles over trækul, hakket sammen med tomater og peberfrugter, krydret med en løs hånd og serveret i brød. Lyder det lækkert? Så læs med her:
Det er ikke bare en street-food super-superstjerne, men også en kulturel madoplevelse. Som jeg allerede har beskrevet i flere indlæg her på bloggen, er street-food en vigtig del af det sociale liv i Tyrkiet, og Kokoreç er en af de helt store favoritter, især i Istanbul.
Jeg har selv aldrig haft trangen til at sætte tænderne i Kokoreç, og kødfrit køkken eller ej, så får jeg det heller aldrig haha. Men ifølge min tyrkiske vennekreds er det "utrolig lækkert" og så har det en "lidt gummiagtig konsistens."
De samme venner understreger desuden den helbredende effekt, Kokoreç skulle have mod tømmermænd.
Jeg har fået fortalt, at hemmeligheden bag en god Kokoreç ligger i krydderiblandingen, der indeholder rigelige mængder oregano og chilipeber, samt smagen fra trækullene!
Afiyet olsun!