top of page

Mad: Spaltet mave

Karniyarik, en aubergineret der direkte oversat betyder ‘Spaltet mave’ – er både en skøn smagsoplevelse, relativ nem at lave og en af mine personlige favoritter fra det tyrkiske køkken. Her er en step-by-step med fotos opskrift på denne traditionelle smagsoplevelse.

Jeg havde et par dage forinden spurgt om min kæreste Mehmet ville tilberede retten så jeg kunne tage nogle fotos og ellers følge med. Og da den bedste mad altid er som når mor laver den, fik han sin mor i røret og kogekunsten kunne begynde.

Du skal bruge: – Auberginer (beregn 2 mellemstore per person hvis du f.eks. også serverer ris eller bulgur til retten). – Hakket oksekød (beregn ca 60 gram per aubergine) – Løg, hakkede tomater, rød peber puré [Biber salças], grøn peberfrugter i tern, salt, bul biber [tørrede paprika flager], olie til stegning.

Skyl auberginerne grundigt. Med en kartoffelskræller skræl en stribe af skindet, så det danner et mønster.

Læg et snit i ‘maven’ på auberginen og læg dem i en skål med let saltet vand i ca. 15-20 minutter.

Tag auberginerne op fra det let saltede van, dup dem tørre. Steg auberginerne på alle sider i en smule olie på panden. Auberginerne må gerne få lidt god farve. En god aubergine vil nu blive lidt snaskes inde i.

Læg de stegte aubergine på en bradepande med bagepapir. Lad afkøle i nogle minutter mens du forbereder kødsovsen. Brun de hakkede løg, tilsæt det haltede oksekød, steg til brunt. Tilsæt peberfrugter i tern, tomater i tern og rød peberpuré. Smag til med salt. Vend bladningen grundigt.

Åbn auberginen der hvor du lagde ‘snittet’ før de blev stegt, og fyld den lidt generøst med kødsovsen.

Bag I ovnen på ca 180c I 20-25 minutter. Karniyarik kan spises enten alene eller serveres med ris, bulgur osv

Velbekomme

Karniyarik, blev tilberedt af min kæreste Mehmet under skarp overvågning af sin mor – via telefonen. Fotos tog jeg mig af 🙂

694

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page