top of page

Mad: Karnıyarık - “spaltet mave” på den lækre måde

  • Forfatters billede: Martin
    Martin
  • 20. apr. 2020
  • 2 min læsning

Opdateret: 12. nov.

ree

Karnıyarık, en aubergineret hvis navn direkte oversat betyder “spaltet mave”, er både en skøn smagsoplevelse, forholdsvis nem at lave – og en af mine personlige favoritter fra det tyrkiske køkken.


Her får du en step-by-step opskrift med billeder på denne klassiske hverdagsret, der findes i utallige variationer over hele landet.


Denne gang blev retten tilberedt af min kæreste, Mehmet - under skarp overvågning af sin mor, vel at mærke, via telefonen.

For som han sagde: “Hvis vi skal gøre det rigtigt, skal vi gøre det som mor gør det.” Og sådan begyndte madlavningen - med gode råd, grin og små formaninger i baggrunden fra den anden ende af røret.


Kødversionen - du skal bruge:

  • Auberginer (beregn ca. 2 mellemstore pr. person, hvis du fx serverer ris eller bulgur til)

  • Hakket oksekød (ca. 60 gram pr. aubergine)

  • Løg

  • Hakkede tomater

  • Rød peberpuré (biber salçası)

  • Grønne peberfrugter i tern

  • Salt

  • Pul biber (tørrede chiliflager)

  • Olie til stegning


ree

Skyl auberginerne grundigt. Med en kartoffelskræller skræl en stribe af skindet, så det danner et mønster.

ree

Læg et snit i ‘maven’ på auberginen og læg dem i en skål med let saltet vand i ca. 15-20 minutter.

ree

Tag auberginerne op fra det let saltede van, dup dem tørre. Steg auberginerne på alle sider i en smule olie på panden. Auberginerne må gerne få lidt god farve. En god aubergine vil nu blive lidt snaskes inde i.

ree

Læg de stegte aubergine på en bradepande med bagepapir. Lad afkøle i nogle minutter mens du forbereder kødsovsen. Brun de hakkede løg, tilsæt det haltede oksekød, steg til brunt. Tilsæt peberfrugter i tern, tomater i tern og rød peberpuré. Smag til med salt. Vend bladningen grundigt.

ree

Åbn auberginen der hvor du lagde ‘snittet’ før de blev stegt, og fyld den lidt generøst med kødsovsen.

ree

Bag I ovnen på ca 180c I 20-25 minutter. Karniyarik kan spises enten alene eller serveres med ris, bulgur osv

ree

Velbekomme

Karniyarik, blev tilberedt af kæresten Mehmet under skarp overvågning af sin mor – via telefonen. Fotos tog jeg mig af 🙂

694

 
 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

Få min cirka månedlige nyhedsmail

Sådan... nu vil du modtage en nyhedsmail cirka 1 gang om måneden

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X

​Nyttig adresse:

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

OBS: Læs også
I nødstilfælde: For en sikkerheds skyld

 

© ℗ 2020-2025 by Mit Istanbul DK - Strexen Media, Martin Strecker
 

bottom of page