top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

5 ting der kan betale sig at købe med hjem fra Tyrkiet

Hvad er egentligt værd at købe med hjem fra Tyrkiet til Danmark? Ja, det er faktisk et super godt spørgsmål. I dette indlæg kommer jeg med 5 forslag til at bede spare lidt penge og også et enkelt der ikke lige sådan er til at få fat på i Danmark.

Vi kender det allesammen, det der med at købe krydderier med hjem fra ferien – der så ikke smager “som det gjorde på den der restaurant der lavede den der skide gode mad” eller de der nips der udelukkende samler støv mere end spreder glæde og minder fra en skøn oplevelse.

Tøj & Sko Jeg plejer at fortælle venner og familie at de kan finde deres nye garderobe hernede til halvdelen af den danske pris. I særdeleshed er det på de fleste mærkevarer at den billigere pris kan mærkes. Sketchers sko og Levi’s bukser og trøjer er mellem 40-60% billigere i Tyrkiet end i Danmark. Bemærk: Jeg taler om det originale, ikke om tøj fra basarer eller basarlignende tøj-markeds-butikker der udelukkende sælger kopier (trods der insisteres på det modsatte). Du kan finde originale mærkevarer i Boyner stormagasin samt i dedikerede forretninger. Er du ikke til mærketøj, men heller ikke vil ses på gaden i Danmark i ført en Gutji eller Lakoste trøje (bemærk stavelserne), så er der masser af steder hvor du kan få meget pænt tøj til en super billig pris. Find forretninger såsom LC Waikiki og Koton der begge er tyrkiske mærker. eller den noget lidt dyrere Mavi der er verdenskendt for deres Mavi Jeans.

Hygiejne produkter Cremer er også en del billigere end i Danmark. Personligt bruger jeg håndcremen La Roche-Posay AP+M, der i Danmark koster mellem 250-300kr. Hernede kan findes på apoteket til 200TL (altså i dagens kurs 90kr).


Kolonya Da covid-19 pandemien brød ud, var man i Tyrkiet næsten helt forberedt på det der med at afspritte hænderne. En gammel Osmansk tradition bruger nemlig 70%+ cologne med duft som en høfligheds gestus hvor man spritter hinandens hænder af med duftvandet. Dejligt og forfriskende. I Tyrkiet kan du finde en lang række af disse produkter med et væld af dufte at vælge mellem. Priserne svinger lidt, men koster ca. 40TL for en liter. Altså ca 18 kr jvf dagens kurs. OBS – lad nu værre med at vente med at købe det i lufthavnen hvor det er godt og vel 5x dyrere.

Tupperware Ja, I Tyrkiet er der Tupperware forretninger over hele landet. Her kan du finde langt de fleste produkter indenfor Tupperware-serien. Dette var engang 80% billigere end i Danmark, men grundet kurs-ændringerne er Tupperware desværre gået hen og blevet lidt dyrt, dog stadig en hel del billigere end i Danmark. Spørgsmålet er dog, om du vil fylde kufferten med plastikskåle – de vejer heldigvis ikke meget.

Kufferter og tasker Nor du nu har købt en masse, så skal dette jo også pakkes ned i noget til hjemturen. Kufferter er generelt en del billigere hernede end i Danmark. Spar ca 30% på Samsonite eller andre mærker. Dette gælder i øvrigt også for almindelige skulder- eller håndtasker. Du kan finde originale mærkevarer i for eksempel Boyner stormagasin eller i dedikerede mærkevareforretninger. Alternativt er der de billigere udgaver fra basarerne eller basar-markeds-butikker.

O.S.V Der er selvfølgeligt meget andet der kan betale sig at købe med hjem. Smøger koster i øjeblikket ca 25TL (11 kr) for en pakke – og sådan kan jeg blive ved. Men hvad plejer du at købe med hjem fra din tur i Tyrkiet? Kommentarfeltet er åbent!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page