top of page

10 Tips til Gode Souvenirs fra Istanbul

Opdateret: for 7 dage siden


Hvad i alverden skal man købe med hjem som souvenir fra Istanbul? Et rigtigt godt spørgsmål - der har mange svar... for det handler mest af alt om hvad du synes minder dig om dit Istanbul besøg... og så selvfølgelig om det er til dig selv eller som en gave.


Her har jeg listet 10 forslag op...


1. Tyrkisk Delight (Lokum): Disse klassiske søde sager findes i mange smagsvarianter og er elsket af mange. De er smukt indpakket, hvilket gør dem til perfekte gaver. Læs mere om lokum.

2. Tyrkisk Te og Kaffe: Tyrkiet er berømt for sin te- og kaffekultur. Du kan bringe tyrkisk te eller tyrkisk kaffe hjem, sammen med traditionelle kopper eller en cezve (kaffekande). Læs mere om kaffe og te.


3. İznik Keramik og Fliser: Istanbul er kendt for sine smukt håndmalede keramikker og fliser med indviklede designs, som kan være en unik tilføjelse til dit hjem.

4. Tæpper og Kilims: Selvom dette kan være i den dyrere ende, er tyrkiske tæpper og kilims kendt for deres kvalitet, håndværk og mønstre. De kan være en betydelig investering og en fantastisk tilføjelse til dit hjem.

5. Krydderier og Krydderurter: Krydderibazaren i Istanbul er en oplevelse for smagsløgene, og du kan købe krydderier som sumak, tyrkisk paprika eller safran hjem.

6. Olivenolie og Tyrkiske Delikatesser: Kvalitets olivenolie, tyrkiske oliven, grillede oliven og andre delikatesser som baklava kan være en godbid at bringe hjem.

7. Tekstiler: Tyrkiske håndklæder (peshtemals) og badekåber er kendt for deres kvalitet og absorberingsevne, hvilket gør dem til praktiske souvenirs.


8. Smykker: Traditionelt tyrkiske smykker, som ofte har indviklede designs og halvædelsten, kan være et smukt og bærbart minde. Det er populært at købe og få lavet guldsmykker hernede.

9. Onde Øje Amuletter (Nazar Boncuğu): Disse menes at beskytte indehaveren/bæreren mod uheld og er en populær og nem souvenir at bringe hjem.

10. Tyrkiske mosaiklamper: Lamperne er som håndlavet kunstværker, kendt for deres farverige glasstykker og intrikate mønstre, der skaber varme og stemningsfuldt lys i ethvert rum.


Husk, når du køber souvenirs, specielt dyrere varer som tæpper eller smykker, er det vigtigt at gøre det fra velrenommerede butikker for at sikre, at du får autentiske varer.


  • Ud over de ovenfor nævnte souvenirs er der også Istanbul IST Collection, som du kan finde i alle de kommunale IBB museers souvenirbutikker samt hos isenkræmmeren Karaca, der findes online og i indkøbscentre.


  • Er du i Kadikoy, vil jeg klart anbefale dig at tage forbi den lokale Kadikoy Dukkan - et kommunalt projekt pakket med sjove, søde og bruge souvenirs.


Klik & støt bloggen:


留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page