top of page

Et besøg værd: Lille Hagia SofiaI skyggen af sin større og mere berømte søster, Hagia Sophia, ligger Lille Hagia Sophia (Küçük Ayasofya), måske en af Istanbuls ofte oversete perler, oprindeligt bygget som en kirke dedikeret til de kristne martyrer Sergius og Bacchus.


Lille Hagia Sophia blev opført i det 6. århundrede under kejser Justinian I's regeringstid, angiveligt kun få år før den store Hagia Sophia. Det, der gør Lille Hagia Sophia bemærkelsesværdig, er dens arkitektur, som ifølge legenden inspirerede det, der senere skulle blive det ikoniske udseende af Hagia Sophia.60 år efter osmannerne erobrede Istanbul, blev stedet i 1513 omdannet til en moské og står i dag som et fascinerende mødested mellem kristendom og islam. Besøgende kan her observere elementer fra begge religioner tæt flettet sammen i bygningens arkitektur og dekorationer.Lille Hagia Sophias smukke kuppel hviler på en ottekantet base, understøttet af otte kraftige søjler. Inde i moskéen er væggene og kuplen dekoreret med traditionel islamisk kunst, der komplementerer de oprindelige kristne elementer. Der er også en dejlig have med en te-café og små kunstværksteder der sælger deres smukke og lidt anderledes souvenirs – bestemt et besøg værd.


Der er gratis adgang til Lille Hagia Sophia (uden for bønnetiderne).Klik & støt bloggen:


2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

En helt særlig fredelig atmosfære i haven...

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Det er et dejligt sted ☺️

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page