top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Værd at se: Basilikacisternen, Det Sunkne Palads


Den verdenskendte Basilika Cisterne (Yerebatan Sarnıcı, også kaldet Det Sunkne Palads) i Istanbul blev i 2022 genåbnet efter en gennemgribende renovering, der, udført af Istanbul Storkommune (IBB), tilføjer helt nye dimensioner til cisternen, som i folkemunde kaldes 'Det Sunkne Palads'.


For det første er brosystemet ændret, så du nu kan komme hele vejen rundt i cisternen – og det er langt fra kedeligt. På din vej møder du masser af kunst fra lokale kunstnere, herunder sten-, metal-, video- og glaskunst, som hver især bidrager med masser af mystik, underholdning og atmosfære – en værdifuld tilføjelse til den i forvejen skønne oplevelse.Medusahovedet er naturligvis stadig en del af oplevelsen, men personligt synes jeg ikke, det er selve hovedet, der fanger opmærksomheden – det er snarere kunsten bag Medusa - inspireret af Medusa.


Pro Tips – Kom i god tid. Museet har åbent mellem 09-17 alle dage

- Planlæg dit besøg grundigt. Og hvis muligt, besøg museet på en hverdag.

- Cisternen byder også på aftenbilletter og fra tid til anden er det muligt at købe billetter til forskellige klassiske koncerter. – Køb eventuelt billet online og undgå mega lang kø. Mere info her (link åbner i nyt vindue)

- Indgangen er flyttet til den gamle udgang langs sporvognssporet ved siden af Hagia Sophia.

- Brosystemet i cisternen består af metalriste. Det er derfor en god idé at have flade sko på.

- Undgå at bruge blitz og lommelygte. Det forringer oplevelsen for andre, og dine billeder bliver ikke bedre af det. Nyere mobiltelefoner har fantastisk 'night vision' – brug det!

Støt bloggen:


Alle fotos: Mit Istanbul DK og Martin DufkeComments

Rated 0 out of 5 stars.