top of page

Istanbuls vaske ægte beach-club paradis


før den gratis shuttle-færge ankom

På øen Büyükada, en del af Prinsens Øer (Adalar) i Marmarahavet nær Istanbul, åbnede byens kommune sidste år et sandt idyllisk picnic- og strandparadis, kæresten og jeg tog derud...


Beltur Büyükada Plaj er en slags beach club fordelt på et par store badebroer. Her stiller adgangsbilletten dig en solseng og en parasol til rådighed, og så er det ellers bare at nyde dagen til den fantastiske udsigt over Marmarahavet og til den lille ø Sedef.
Under livreddernes årvågne øjne, kan der bades indenfor et afmærket område, hvilket dog ikke særligt stort, især når mange gæster er i vandet samtidig. Men med lidt fleksibilitet er det ikke besværligt at få et dyp i bølgen blå.


Beltur er Istanbuls kommunes café- og restaurantkæde, og på Beltur Büyükada Plaj finder du to såkaldte Beltur Mini, hvor du kan købe drikkevarer, sandwiches, burgere osv. til meget rimelige priser (betaling med både kort & kontanter).


Den gratis shuttle-færge ankommer....

Bag liggestolene er der omklædningsrum, brusere og sikkerhedsbokse. Toiletforholdene er dog lidt besværlige; de ligger et pænt stykke væk fra badeområdet, op ad nogle stejle trapper og langs en sti. De er tydeligt ikke bygget til den popularitet, som Beltur Büyükada Plaj hurtigt har opnået.


Find vej:

  • Download appen BELTUR fra din foretrukne app-butik. Find "Beltur Büyükada Plaj" og køb billetten, som inkluderer gratis færgetransport fra både Bostanci og Kartal. Du kan nemt nå disse steder med Marmaray-toget, busser eller metro. (afgang fra Bostanci klokken 09:30 og afgang fra Beltur Büyükada Plaj klokken 17:30)


  • Eller, tag selv en færge til Büyükada fra en af de større byfærgehavne i Istanbul. Der er dog cirka 3km fra Büyükada færgehavn til Beltur Büyükada Plaj. Du kan enten tage en ø-bus eller ø-taxi (betaling kun med Istanbul Kart)


Sådan arrangerede vi selv vores tur:

Vi tog færgen fra Kadikoy til Büyükada den 6. juli 2024. Fra Büyükada færgehavn tog vi en ø-taxi (300TL) til Beltur Plaj. Weekend adgangsprisen er 550 TL (hverdage 450TL). Hjemtur med den gratis Shuttlefærge til Bostanci, der sejler fra enden af badebroerne.


Så pak dine badetøj og oplev et ægte badeparadis i hjertet af Istanbul!


Støt bloggen og læg lidt drikkepenge!
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page