top of page

På strandbadeferie i Istanbul


Det er de færreste, der tænker på badeferie, når feriedestinationen er Istanbul. Men hvorfor egentlig ikke?


Glem næsten alt om Marmaris og Alanya, for Istanbul byder på masser af strandområder – nogle af høj kvalitet, mens andre måske ikke er helt så gode. Desværre har en pludselig miljøkrise ramt mange af Istanbuls strande hårdt.

Istanbul og omegn er hjemsted for mange, rigtig mange badestrande. De mest populære ligger et stykke fra selve storbyen, mens andre findes næsten i centrum.

 

OBS læs dette:

Strandene ved Sortehavet er meget populære, men på grund af den stærke strøm skal man være ekstra forsigtig - eller helt undlade.

Marmarahavet indeholder en vis koncentration af kviksølv (hg) der spænder mellem 0 til 0.564 ppm hvilket dog i følge myndighederne ligger indenfor de acceptable rammer.

Bosporus/Gyldne Horn (Halic) oplever mange badende, dog vil jeg ikke liste forslag hertil i dette indlæg: Der er mange årsager til at man ikke bør bade i hverken Bosporus eller Det Gyldne Horn: forurening, understrøm og skibstrafik er blot 3 af årsagerne.

 

Sortehavet:

Kilyos (Kumköy) er et af de mest populære områder med badestrande i Istanbul, beliggende på den europæiske side ved Sortehavet. Strande her er ofte centreret omkring et natklubtema med gæste-DJs, skumparty og paint festivaler, hvilket desværre ofte medfører en høj pris for adgang. Der er forskellige shuttlebusser fra centrum, og området er også tilgængeligt med offentlig transport.


Şile er en ferieby, lidt i stil med Rågeleje eller Rørvig, beliggende ved Sortehavet på den asiatiske side af Istanbul. Den charmerende lille by Şile ligger omkring 60 km fra centrum. Der er shuttlebusser og offentlig transport, der kører dertil. Her kan du finde en række strande af forskellig standard og prise.

Marmarahavet

Florya Strandpark ligger på den europæiske side af Istanbul mod Marmarahavet. Dette strandområde er meget populært blandt de lokale. Nogle strande har grønne parkområder, mens andre er mere stenbesatte.


Prinsens Øer i Istanbul er et populært udflugtsmål. En håndfuld mindre øer i Marmarahavet byder på et væld af strande at vælge imellem. Derudover er der en skøn sejltur fra Istanbul til ø-gruppen, som udover strandene er populær for vandreture og cykling op og ned ad de store bakker. Øerne tilbyder også et indblik i historien og selvfølgelig masser af spisesteder for enhver smag. På øen Kinaliada kan du enda finde en uofficiel nudiststrand, godt gemt bag klipperne og uden direkte stier der til. Bemærk, nøgenbadning er ikke tilladt i Tyrkiet.

På Büyükada har kommunen indrettet en Beltur Beach Club hvor alle er velkomne til en overkommelig pris (se billedet i toppen af dette indlæg).


Der ud over er der bystrandene langs Marmarahavet i Sahil Parken der strækker sig fra Moda i Kadikoy forbi Suadiye, Bostanci, Maltepe og op til Kartal. Her er her et væld af afgrænsede strande med livreddere. Nogle private, andre kommunale (Beltur).


Go’ tur!

—-

Indlægget er et opdateret indlæg fra 2021


Klik & støt bloggen


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page