top of page

Istanbuls perle i Det Gyldne HornEyüp Sultan og Pierre Loti-bakken er to fantastiske steder at opleve i Istanbul, der begge byder på oplevelser spækket med en helt særlig atmosfære, stemning og fantastisk udsigt over byen.


Mens Eyüp Sultan-moskéen er et helligt sted for pilgrimme og troende, er Pierre Loti-bakken ovenfor moskeen kendt for sin betagende udsigt over Det Gyldne Horn.


Start turen med at tage en af passagerfærgerne op ad det Gyldne Horn. Passagerfærgerne sejler fra Kadikoy eller Üsküdar og afhængig af ruten, er der en række forskellige af-og-på stop undervejs. Du kan se den aktuelle fartplan på Serhir Hatleri - og du benytter dit Istanbul Kart som billet til færgen.


Efter endt besøg, kan du vælge at tage sporvognslinjen T5, der kører langs Det Gyldne Horn, tilbage mod Eminönü. Du kan selvfølgelig kombinere og bytte rundt på sporvogn og færge som du lyster, men som jeg beskrev ovenfor, er sådan jeg selv plejer at tage turen.


Når du ankommer til Eyüp Sultan bør du tage en spadseretur rundt i bydelen. Atmosfæren her er helt anderledes end noget andet sted i Istanbul. Her er roligt, spændende og masser af små hyggelige caféer og spisesteder og selvfølgelig også mulighed for at købe souvenirs.


Eyüp Sultan-moskéen og gravstedet er et af de mest hellige steder i byen og mange tyrkiske muslimer har det som et vigtigt pilgrimsmål. Stedet er opkaldt efter Ebu Eyüp el-Ensari, der var en ledsager til Profeten Muhammed. el-Ensari blev dræbt ved Konstantinopels mure under et mislykket forsøg på at indtage Konstantinopel i årene 674 til 678 (også kaldet "Det første arabiske belejringsforsøg"). Ved moskeen er det muligt at se det man mener er det sidste hvilested for Ebu Eyüp el-Ensari.


Pierre Loti-bakken er kendt for sin betagende udsigt over Det Gyldne Horn. Stedet er opkaldt efter den franske forfatter og marineofficer Pierre Loti. Fra toppen af bakken kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over Istanbul. Her kan du slappe af og nyde en kop te på de hyggelige caféer og restauranter på bakken.Der er to muligheder for at komme op til Pierre Loti: enten at tage kabelbanen eller gå op gennem kirkegården. Kabelbanen er en nem og sjov måde at komme op til bakketoppen på og du vil have en fantastisk udsigt undervejs.


Hvis du vælger at gå op ad bakken til Pierre Loti, skal du være opmærksom på, at det kan være lidt hårdt - især om sommeren i Istanbul. Men, du belønnes med smukke udsigter og muligheden for at nyde den enorme gravplads stien op til bakketoppen løber gennem. (Tip: læg mærke til årstallene på gravstenene hihi).


Ha' en rigtig god tur!


Klik & støt bloggen:
1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Den lange vej op... smuk tur...slider på kræfterne, men absolut det værd.


Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page