top of page

Gadebasarer

Opdateret: 11. okt. 2023

Jeg elsker duften af frisk frugt og grønt, at gå på jagt efter lige det jeg vil have til en god pris. Hvis du også gør det, så er gadebasarerne i Istanbul lige noget for dig.


Tyrkiet er basarens oprindelsesland, det vil tyrkerne i hvert tilfælde hævde, og måske har de ret.


Skønt Istanbul er en top moderne mega-city med store moderne vi-har-alt supermarkeder og shoppingcentre, er der i langt de fleste Istanbul-nabolag mindst én ugentlig gadebasar spækket med frisk frugt og grønt samt alverdens dimser og dutter til alt ligefra sy-skuffen over køkkenudstyr til garderoben.

i bydelen Kadikoy, på den asiatiske side af Istanbul, ligger Sali Pazari (Tirsdags basaren) – der, skønt de lokale myndigheder for nyligt byggede et specielt miljø til basaren, stadig beskrives som Istanbuls største gadebasar.

Fordelt over to etager er der frugter, grønsager, oste, brød, tøj og alverdens ting og sager til priser du næppe finder i de etablerede forretninger.


Når jeg går en tur igennem basaren, så har jeg efterhånden lært hvor og hvad jeg skal have, så det tager mig måske 30-45 minutter, men det er ikke noget problem at bruge en halv dag på at gå gennem de forskellige boder, sidde ned og nyde en kop te ved et af de mange små te og spisesteder der i bedste stil er poppet op.


Fredage er basaren åben igen, dog ikke i helt samme størrelsesorden og bærer mere præg af et ‘kræmmermarked’ med spandevis af brugte/antikke genstande i boderne – og så selvfølgelig frugt & grønt.


Sådan kommer du til Sali Pazari i Kadikoy:

  1. Metrobus til stationen ‘Fikirtepe’, derfra er der cirka 5 minutters gang til basaren.

  2. Bus 8A fra Kadikoy færgehavn til ‘Uzuncayir Caddesi’ stop. Følg mængden – de skal alle på basar.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page