top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Turist i Tyrkiet: Mobiltelefoni & Data

Opdateret: 15. mar.Selvom mange danske mobilselskaber nu inkluderer Tyrkiet i deres roamingpakker, bliver jeg ofte spurgt, hvordan man får fat i et data-simkort til sin mobiltelefon, når man er i Tyrkiet. Dette emne vil jeg dække i dette indlæg.


Før du planlægger din rejse til Tyrkiet, er det en god idé at kontakte dit mobilselskab for at undersøge, hvilke muligheder de tilbyder. Du har måske allerede en løsning i dit abonnement, eller måske har du mulighed for at tilkøbe en pakke for omkring 100 kroner.


Hvis du ikke har en roamingpakke, kan det blive dyrt. Det er ikke usædvanligt at betale 10 kr. per MB - så et enkelt billede sendt via mail eller iMessage kan hurtigt koste 50 kr.


Tyrkiske SIM-kort

I Tyrkiet tilbyder alle mobilselskaber et særligt 'turisme sim-kort', som er gyldigt i op til 3 måneder. Disse kort inkluderer typisk 15-30 GB data og nogle timers lokal samtale, nogle endda med international taletid. Prisen på disse turist-sim-kort varierer, men du skal forvente at betale en hidsig pris for denne service.
Købe du et simkort skal du være opmærksom på:

- Med mindre du har købt din mobiltelefon fra en registreret forhandler i Tyrkiet, vil myndighederne spærre IMEI-nummeret på din mobil 90 dage efter, at du har indsat et tyrkisk simkort. Sagt med andre ord: Bruger du et tyrkisk simkort, vil du kun kunne gøre det i 90 dage, tællende fra den dag du satte det tyrkiske simkort i din mobil. For at låse din mobil op igen, skal du betale en skat på cirka 32.000 TL.

- Du skal bruge dit pas, når du køber et sim-kort. Opsætningen kan være en smule kompliceret, så bed om hjælp i butikken.

- Forvent at blive bombarderet med SMS'er fra udbyderen.

- Sluk for din telefonsvarer for at undgå ekstra omkostninger til at aflytte beskeder. At købe et turist simkort i lufthavnen er en dyr og dårlig idé.


Er et turist-simkort en god idé?

Generelt set er det både dyrt og besværligt, og med IMEI-blokeringen kan det blive problematisk. Derfor anbefaler jeg, at du kontakter dit danske mobilselskab før afrejse for at høre om deres løsninger. De seneste par år. er der kommet en lang række såkaldte eSim løsninger som måske kan betale sig. Søg på nettet og husk at tjekke anmeldelserne af de forskellige udbydere.


Hvad er din erfaring?

Bruger du en løsning fra din danske udbyder, hvad koster det, og hvilken udbyder benytter du? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.


Støt bloggen mitistanbul.dk


1 commento

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Valutazione 5 stelle su 5.

Med 3 Mobil koster data, tale, sms det samme i Tyrkiet som når man ligger hjemme på sofaen.

Mi piace
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page