top of page

Medicin med til Tyrkiet

Opdateret: 1. okt. 2023


Er du medicinbruger og skal du ud at rejse, skal du være opmærksom på reglerne om indførelse af medicin til Tyrkiet. Er det dokument fra lægen nok eller skal du have et decideret medicinpas. Her i indlægget kigger jeg på dette emne og deler også en række nyttige links.

OBS: Dette indlæg er ikke fuldstændigt og du skal først og fremmest selv sørge for at sikre dig, at den medicin du bruger må indføres til Tyrkiet. Til dette indlæg har jeg brugt kilderne UM, Borger.dk. Selvom der er tale om medicin til eget forbrug, så er det juridisk ‘at indføre’. Meget medicin skal man ikke bruge papirer på – men der er også meget medicin man bare ikke lige kan lægge i håndbagagen og så af sted.

Kontakt den tyrkiske ambassade i Danmark for at høre om hvordan du skal forholde dig vedrørende den medicin du bruger.

Den Tyrkiske Ambassade i København Rosbæksvej 15. 2100 København Ø. Tlf: 39 20 27 88 Weblink http://kopenhag.be.mfa.gov.tr

Den Tyrkiske Ambassade i Danmark kan også fortælle dig, om du skal bruge en attest og om denne attest skal have en apostillen. Skal du bruge et medicinpas skal du gøre følgende:

  1. Tag til egen læge der vil lave medicinattest. Dette skal udfyldes med pasnummer og andre personlige data. Det er vigtigt at denne attest er fysisk (altså i papirudgave) og er underskrevet med kuglepen. Det anbefales at attesten skrives på engelsk (eller Tyrkisk hvis muligt).

  2. Attesten skal (muligvis) legaliseres. Dette kaldes også for en ‘apostillen’. Dette er en lidt snævret vej og du skal betale online, sende attesten til de danske myndigheder – og dernæst skal du afhente attesten eller få den tilsendt. Du finder udenrigsministeriets webshop her.

Husk altid at have medicinen i den originale emballage når du rejser – og for en sikkerhedsskyld have medicinen i din håndbagage.Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page