top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Rejseklar: Kom Fra Istanbuls Lufthavne til CentrumDer er to lufthavne i Istanbul. En på den europæiske side af storbyen og en på den asiatiske side. Men hvordan i alverden fragter man sig selv og sin bagage frem til centrum og tilbage til lufthavnen? Det har jeg samlet lidt information om her.


Transport til og fra IST

HAVA IST: Der kører busruter til det meste af Istanbul fra Istanbul Lufthavn. Busserne hedder HAVAIST ** (* nummer). Billetprisen varierer afhængigt af ruten og din destination.

Du betaler ved påstigning, fx med dit Visa/Dankort eller Istanbul Kart.

METRO: M11/U metroen mellem IST og Gayrettepe hvorfra der kan skiftes til andre metrolinjer samt Metrobus. Togene kører hvert 20. minut fra klokken 06-24. Lufthavnsstationen ligger cirka 20 minutters gang fra ankomstterminalen, hvilket ikke er specielt svært at finde, det er bare godt træls at gå den lange vej. Driften af M11/U varetages af de tyrkiske statsbaner, TCDD.Transport til og fra SAW

HAVABUS: Er en kommunal shuttlebus, der kører fra Taksim Pladsen eller Kadikoy busterminal til SAW. Du betaler ombord på bussen med kontanter eller kort.

METRO: Turen til Kadiköy tager ca. 52 minutter. Undervejs kan du skifte til Metrobus, Marmaray eller færger. Nedgang til metrostationen sker inde fra ankomstterminalen.


Shuttle & Taxi

Det kan nemt blive en dyr affære, hvis du vælger at tage en taxi til og fra lufthavnen. Du skal lægge motorvejs- og brobetaling oven i taxameterprisen.

Shuttles er super populært, og de fleste hoteller tilbyder denne service – men mod et betydeligt gebyr.


Et par hyppige spørgsmål:

Hvordan kommer jeg fra SAW til Sultan Ahmet?

– Tag Havabus til TAKSIM. Derfra vil jeg anbefale dig at tage en taxa til Sultan Ahmet.

Vil du benytte kollektiv transport, skal du fra Taksim Metrostation tage metroen F1 til Kabataş. Fra Kabataş skal du tage sporvognen T1 til Sultan Ahmet.


Jeg skal skifte fly fra den ene lufthavn til den anden. Er der en shuttle mellem de to lufthavne?

– HAVAIST har en direkte busforbindelse mellem de to lufthavne. Du skal påregne op mod 2 timers transport (afhængigt af tidspunktet og den aktuelle trafiksituation).

Nyttige links Hava.ist (bus linjen HAVAIST) havabus (til og fra SAW)


Støt bloggen...


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page