top of page

19. maj: National festdag i TyrkietHvert år, den 19. maj, fejrer Tyrkiet en af sine mange nationale helligdage, "Gençlik ve Spor Bayramı" (Ungdoms- og Sportsdagen). Skønt det ungdommelige og aktive navn, så har dagen også en anden og dybere betydning, nemlig den om republikkens fødsel.


Den 19. maj markerer datoen for Mustafa Kemal Atatürks ankomst til Samsun, begivenheden der anses for at være startskuddet til den Tyrkiske Uafhængighedskrigen for at befri Tyrkiet fra den britiske, franske, italienske og græske besættelse og sikre suverænitet.


Mustafa Kemal Atatürk dedikerede denne dag til Tyrkiets unge, som han så som nationens fremtid og håb. Han troede fast på, at tyrkisk ungdom ved at være veluddannede og fysisk stærke ville være garant for landets frihed og fremgang. Derfor bliver den 19. maj fejret med en række aktiviteter, der sætter fokus på vigtigheden af uddannelse, fysisk udfoldelse og national enhed.


Er du i Istanbul den 19. maj, vil du kunne opleve ceremonier, sportsbegivenheder og kulturelle aktiviteter over hele landet. Skoler, universiteter og forskellige organisationer arrangerer parader, danse, koncerter og andre forestillinger, hvor ungdommen får mulighed for at udtrykke deres talenter og engagement i samfundet.


Klik & støt bloggen


1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

God Bayram 🙏🌞

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page