top of page

23. April i Tyrkiet: National Suverænitet og Børnenes DagHvert år, den 23. april, fejrer Tyrkiet en af de mest betydningsfulde og unikke helligdage i landets kalender: National Suverænitet og Børnenes Dag. En dag der ikke kun er en fridag, men også en påmindelse om Tyrkiets historiske rejse og en vision for nationens fremtid.Dagen udspringer fra 1920, da den tyrkiske nationalforsamling blev åbnet for første gang, hvilket markerede starten på en ny æra for det tyrkiske folk. Mustafa Kemal Atatürk, Tyrkiets landsfader, tilegnede denne dag til børnene for at understrege deres rolle i landets fremtid og opbygningen af en ny, demokratisk stat.

Et radikalt skridt, som understregede Atatürks vision om en oplyst fremtid, hvor børnene spiller en central rolle i udformningen af samfundet.


Skoler over hele landet omdannes til festpladser, hvor elever deltager i forskellige aktiviteter, fra at opføre teaterstykker til at synge og danse. Børnene bliver også ofte "ledere for dagen", hvor de overtager roller som politikere, politibetjente og andre officielle stillinger for at få en fornemmelse af ansvar og lederskab.


Støt bloggen:


1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page