top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

5 Ting, Du Ikke Vidste Var Fra Tyrkiet

Opdateret: 15. mar.De fleste ved, at Skt Nikolai (legenden om julemanden) kommer fra Tyrkiet, så det vil jeg ikke koncentrere mig om her - i stedet vil du i dette indlæg kunne finde 5 andre ting som du sikkert ikke vidste rent faktisk kommer fra det område vi i dag kalder Tyrkiet.


1. Checken

Det, indtil for få år siden, moderne banksystem med at udstede checks kan spores tilbage til det osmanniske rige, hvor handelsfolk og forretningsmænd udviklede et system for at foretage sikre pengeoverførsler, en praksis, der senere blev adopteret af europæiske bankfolk.


2. Tulipanen

Mange associerer tulipaner med Holland, men disse farverige blomster har deres rødder i Tyrkiet. Tulipanen blev introduceret til Europa i det 16. århundrede fra det osmanniske rige og blev et symbol på rigdom og status i Holland kort tid efter.3. Kaffe

Kaffen, som vi kender og elsker i dag, startede sin globale rejse fra det osmanniske rige. Tyrkerne var nogle af de første, der bryggede kaffe i det 15. århundrede, og Istanbul husede nogle af de første kaffebarer i 1500-tallet. Den tyrkiske måde at brygge kaffe på, hvor fintmalet kaffe brygges langsomt sammen med vand og ofte sukker, er blevet en kunstform og et kulturelt ikon (I øvrigt tillægges Slaget ved Wien i 1683 æren for udbredelsen af kaffebønnen til Europa).


4. Yoghurt

Yoghurt er en vigtig del af det tyrkiske køkken og menes at stamme fra Centralasien, men det var tyrkerne, der introducerede det til Europa. Dette pænt alsidige mejeriprodukt har været en del af den tyrkiske kost i årtusinder.


5. Kirsebær

Kirsebærets oprindelse kan spores tilbage til det nordøstlige Anatolien (dagens Tyrkiet). I antikken blev de vilde kirsebær kultiveret og spredt til resten af verden. Den første kendte kultivering af kirsebær går så langt tilbage som til Romertiden.


Støt bloggen mitistanbul.dk


3 kommentarer

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

👍👏😊

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Checken og kirsebær 🍒 var nyt for mig 🤔

Like
Martin
Martin
Feb 29
Replying to