top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Sådan: 5 budgetvenlige aktiviteter i Istanbul

Opdateret: 22. mar.Der er ingen tvivl om, at Istanbul er en perle blandt alverdens storbyer. Byen er pakket med museer af både historisk og kunstnerisk karakter. Men hvad nu hvis du gerne vil opleve Istanbul på et stramt budget? Er det overhovedet muligt? Svaret er: “Ja, det er det” – og her er 5 forslag til hvordan du kan gøre det.


1) Rejsekortet Istanbul Kart. Når du har fået et sådan kort i hånden, og tanket penge på – så er du klar til at indtage denne fantastiske gigantiske megaby der som den eneste metropol i verdenen spreder sig over 2 kontinenter.

2) Det Gyldne Horn (Halic) Med dit optankede Istanbul Kart kan du nu problemfrit tage med færgerne fra for eksempel Kadikoy, Üsküdar eller Karaköy. Herfra går turen op gennem Det Gyldne Horn med masser at opleve fra vandsiden undervejs. Endestationen/havnen er Eyüp Sultan der er en skøn lille bydel i Istanbul med masser af provinsby-hygge. Her finder du blandt andet den historiske Eyüp Sultan Moskeen. Du kan også tage en tur med en teleferik – en svævebane op til en smuk udsigt over Istanbul og Det Gyldne Horn. Det koster det kun bips med dit Istanbul Kart. Du kan vælge at tage svævebanen op, og gå ned ad bakken på en stor sti der snor sig gennem en gravplads. Læg mærke til de nange gravsten og årstallene... (hint: Tyrkiet skiftede deres kalender i 1926) - du kan selvfølgeligt også tage svævebanen begge veje, ligesom du også kan vælge at gå begge veje.

Tilbageturen kan jeg anbefale at tage sporvognen der kører fra Eyüp Sultan langs det Gyldne Horn til Eminönü - hvorfra du har færger, sporvogne og Marmaray rundt til det øvrige Istanbul.


3) Bosporusturen En skøn sejllads op ad Bosporusstrædet sejler mellem Kadiköy og Ortakoy. Sejlturen tager cirka 45 minutter og undervejs sejler du forbi Jomfuetårnet og Dolmabahce paladset. Turen er et fantastisk alternativ til de dyre Bosporusture. I Ortaköy kan du finde cafeer, mindre shops og de verdenskendte Kumpir – bagt kartoffel med fyld… Hjemturen er med samme færge – og hvis du ikke allerede har oplevet Kadiköy, så gør dig selv en tjeneste at gå op i byens pulserende centrum når du ankommer med færgen. Her finder du et kæmpe udvalg af butikker, spisesteder, cafeer og underholdning for enhver pengepung.

Så er der selvfølgelig også den mulighed at snuppe sig en god spadseretur på promenaden Moda Sahil langs Marmarahavet.


4) Prinsens øer (Prinseøerne/Fyrsteøerne/Adalar) Fra flere havne i Istanbul sejler Şehir Hatları samt flere private færger ud til ø-gruppen Prinseøerne i Marmarahavet. Her skal du igen bare bruge dit Istanbul Kart til at bippe dig ind med. Enkelte private færger kræver dog særlig billet.

Der er fire øer at vælge mellem. Den mest populære er Büyükada der er den 4. og sidste ø på færgeruten. Øerne er yderst populære endagsferiemål for Istanbulgensere i sommerhalvåret. Her er der masser af strande og skønne vandreruter og også forskellige historiske bygninger som for eksempel Leon Trotskys gamle hus på Büyükada, eller de gamle klostre og kirker på alle øerne. Det er af en eller anden årsag også yderst populært at leje en cykel på øerne og piske op og ned ad de stejle bakker. Cykellejen kan, så vidt jeg ved, ikke klares med Istanbul Kart.


5) Hippodromen Konstantinopels gamle hippodrom er der ikke mere, men der er masser af spor efter den. Her ligger blandt andet den 3500 år gamle Theodosius obelisk, Hagia Sophia, Den Blå Moske og den store park bag Hagia Sophia – Gülhane Park. Et dejligt åndehul midt i istanbuls megaby støj. Men hippodromen byder på meget meget andet, og jeg vil anbefale dig at lave en stribe google søgninger for at finde info om hvad du ser, når du står der.

Udenfor bedetid, er der gratis adgang til Den Blå Moske, Hagia Sofia museet koster 25 EURO i adgangsbillet.


Jeg har her listet 5 forskellige sightseeing aktiviteter der stort set kun koster transporten og selvfølgelig den forplejning du nu ønsker.


Bonus tip: Du kan yderligere nemt spare nogle kroner på at købe drikke vand i de billigere supermarkeder (A101, BIM, SOK) fremfor ved gadesælgere eller i dyre kiosker.

Støt bloggen:


Comentarii

Evaluat(ă) cu 0 din 5 stele.
Încă nu există evaluări

Adaugă o evaluare
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page