top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

5 tips til budgetvenlige aktiviteter i Istanbul

Opdateret: 10. sep.

Der er ingen tvivl om, at Istanbul er en perle blandt alverdens storbyer. Byen er pakket med museer af både historisk og kunstnerisk karakter. Men hvad nu hvis du gerne vil opleve Istanbul på et stramt budget? Er det overhovedet muligt? Svaret er: “Ja, det er det” – og her er 5 forslag til hvordan du kan gøre det.

1) Lad mig begynde med at fortælle dig om rejsekortet ISTANBUL KART. Jeg vil klart anbefale dig at købe et. Klik for at læse mere om ISTANBUL KART.

Når du har fået et sådan kort i hunden, og fyldt på men penge – så er du klar til at indtage denne fantastiske gigantiske megaby der som den eneste metropol i verdenen spreder sig over 2 kontinenter.

2) Det Gyldne Horn (Halic) Du kan fange færgen fra for eksempel Kadikoy, Üsküdar eller Karaköy. Herfra går turen op gennem Det Gyldne Horn med masser af se fra vandsiden. Endestationen er Eyüp Sultan der er en skøn lille by i Istanbul med masser af hygge. Blandt andet ligger den historiske moske Eyüp Sultan Moskeen her. Du kan også tage en tur med en teleferik – en svævebane op til en smuk udsigt over Istanbul og Det Gyldne Horn. Igen koster det kun et bip med dit Istanbul Kart. Når vi nu er på et stramt budget, vil jeg anbefale dig at gå ned af den høje bakke – og nyde de mange gravsten på den omkringliggende gravplads. Læg mærke til årstallene, en pudsig detalje (hint: Tyrkiet skiftede deres kalender i 1926).

Til hjemturen kan jeg anbefale at tage den nye sporvogn der kører til Eminönü (fra d. 30/8 2023), hvorfra du igen har færger, sporvogn og Marmaray rundt til det øvrige Istanbul.

3) Bosporusturen En skøn sejllads op ad Bosporusstrædet sejler mellem Kadiköy og Ortakoy. Sejlturen tager cirka 45 minutter og undervejs sejler du forbi Jomfuetårnet og Dolmabahce paladset. Turen er et fantastisk alternativ til de dyre Bosporusture. I Ortaköy kan du finde cafeer, mindre shops og de verdenskendte Kumpir – bagt kartoffel med fyld… Hjemturen er med samme færge – og hvis du ikke allerede har oplevet Kadiköy, så gør dig selv en tjeneste at gå op i byens pulserende centrum når du ankommer med færgen. Her finder du et kæmpe udvalg af butikker, spisesteder, cafeer og underholdning. Så er der selvfølgelig også den mulighed at snuppe sig en god spadseretur på promenaden Moda Sahil langs Marmarahavet.

4) Prinseøerne Fra stort set alle havne i Istanbul sejler Şehir Hatları ud til ø-gruppen Prinseøerne i Marmarahavet. Der er fire øer at vælge mellem. Den mest populære er Büyükada der er den 4. og sidste ø på færgeruten. Igen skal du blot bruge dit Istanbul Kart som billet. Øerne er yderst populære endagsferiemål for Istanbulgensere i sommerhalvåret. Her er der masser af strande og skønne vandreruter og også forskellige historiske bygninger som for eksempel Leon Trotskys gamle hus på Büyükada, eller de gamle klostre og kirker på alle øerne. Det er af en eller anden årsag også yderst populært at leje en cykel på øerne og piske op og ned ad de stejle bakker. Cykellejen kan, så vidt jeg ved, ikke klares med Istanbul Kart.

5) Hippodromen Konstantinopels gamle hippodrom er der ikke mere, men der er masser af spor efter den. Her ligger blandt andet den 3500 år gamle Theodosius obelisk, Hagia Sophia (tidligere museum, nu moske), Den Blå Moske og den store park bag Hagia Sophia – Gülhane Park. Et dejligt åndehul midt i istanbuls megaby støj. Men hippodromen byder på meget meget andet, og jeg vikl anbefale dig at lave en stribe google søgninger for at finde info om hvad du ser, når du står der. Udenfor bedetid, er der gratis adgang til virkende moskeer, men museer koster adgangsbillet. Se også indlægget: Istanbul: 8000 skridt ned i historien

Jeg har her listet 5 forskellige sightseeing aktiviteter der stort set kun koster transporten og selvfølgelig den forplejning du nu ønsker.

Bonus tip: Du kan yderligere nemt spare nogle kroner på at købe drikke vand i de billigere supermarkeder (A101, BIM, SOK) fremfor ved gadesælgere eller i dyre kiosker.

#aktivitet #billigt #budget #pris

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page