top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Rejseklar: 5 nyttige tyrkiske udtryk

Opdateret: 16. mar.


Når du besøger Istanbul og det øvrige Tyrkiet, kan det være nyttigt at have nogle grundlæggende tyrkiske fraser i ærmet og lade Google Translate holde lidt pause. Selvom det kan virke intimiderende at lære et nyt sprog, vil jeg med denne blogpost give dig en nem introduktion til 5 nyttige tyrkiske fraser samt udtale, så du kan føle dig mere selvsikker som turist.


1. Hej / Goddag: Merhaba [Mer-ha-ba]

Når du ankommer til Tyrkiet, er det altid godt at hilse folk på en venlig måde. "Merhaba" betyder "hej" eller "goddag" og bruges i alle dagligdags situationer. Udtal det som "Mer-ha-ba", hvor "ha" udtales som "hav".


2. Tak: Teşekkür ederim [Te-shek-kur ed-er-im]

At vise taknemmelighed er altid vigtigt, når du er gæst i et andet land. "Teşekkür ederim" betyder "mange tak". Udtal det som "Te-shek-kur ed-er-im", hvor "şek" lyder som det engelske "check".


3. Ja: Evet [E-vet]

Nogle gange skal du bare svare "ja" på et spørgsmål. På tyrkisk er "evet" det rigtige ord. Udtal det som "E-vet", hvor "e" lyder som i "bed".


4. Nej: Hayır [Ha-yir]

Hvis du vil sige "nej" på tyrkisk, skal du bruge ordet "hayır". Udtal det som "Ha-yir", hvor "yir" lyder som "year" på engelsk.


5. Undskyld mig: Affedersiniz [Af-fede-er-sin-iz]

Når du har brug for at undskylde dig eller bede om hjælp, er det nyttigt at kende frasen "Affedersiniz". Udtal det som "Af-fede-er-sin-iz", hvor "sin" lyder som "seen" på engelsk.


Nu hvor du har lært disse 5 grundlæggende tyrkiske fraser, kan du lade Google Translate holde lidt pause... din rejseoplevelse i Tyrkiet vil i hvert tilfælde blive meget mere behagelig og interaktiv.


Husk, at tyrkere sætter pris på, når besøgende forsøger at lære deres sprog, så vær ikke bange for at prøve dem næste gang du er i Tyrkiet!


Støt bloggen mitistanbul.dk


1 kommentar

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 4 out of 5 stars.

Cok tesekkur ederim Martin 😎

Like
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page