top of page

Gazhane Museum i Kadikoy: Kultur & Bæredygtighed

Opdateret: 9. majI den pulserende bydel Kadıköy på Istanbuls asiatiske side finder du kulturklimacentret Gazhane Museum. Stedet byder på gallerier, teaterscener, et bibliotek, caféer og en boghandel – et sandt åndehul.


Transformationen af Gazhane til et museum og kulturelt center er en fascinerende historie om byfornyelse. Bygget i 1892, havde anlægget en vital rolle i forsyningen af gas til Istanbul, hvilket markerede en industrielt fremskridt. Men med teknologiens udvikling og introduktionen af naturgas mistede stedet sin funktion og lukkede i 1993.Efterfølgende blev området genstand for forskellige kulturelle initiativer. I 2014 tog kommunens kulturforvaltning kontrol over området, og begyndte derefter et omfattende renoveringsprojekt for at bevare stedets historiske og arkitektoniske værdi. Målet var ikke bare at bevare den industrielle arv, men også at omdanne det til et sted for offentlig nydelse og kulturel fordybelse.Kultur, bæredygtighed og miljøbevidsthed

I 2021 stod renovereingen færdig og Gazhane Museet slog dørene op som et omfattende kompleks med grønne områder, udstillingshaller, biblioteker samt teater- og koncertscener.

Med kunstudstillinger, koncerter, teaterforestillinger og workshops er Gazhane blevet et dynamisk center for kreativ udfoldelse. Biblioteket tilbyder et akademisk miljø, og de kommunale Beltur-caféer serverer mad og drikke til overkommelige priser.

Et af Gazhanes mange højdepunkter er stedets engagement i bæredygtighed og miljøbevidsthed, for stedet fungerer som et klimamuseum, dels fordi det integrerer grønne teknologier og praksisser, hvilket tjener som en model for miljøvenlig byudvikling, og dels fordi stedet også huser egentligt klimamuseum i de gamle industrilelle bygninger.


Gazhane Museet i Kadıköy er bestemt et besøg værd for dem, der har tiden og lysten.


Se den aktuelle kalender på Müze Gazhane' Instagram


Der er i øvrigt gratis adgang til Gazhane Muze


Klik & støt bloggen:1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Så absolut et besøg værd...meget flot gennemtænkt og gennemført....

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page