top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Sådan: Find en kold bajer omkring Taksim

Opdateret: 9. apr.

Taksim-området i Istanbul er verdenskendt, dels fordi det betragtes som det 'moderne centrum', hvor strøggaden Istiklal Cd begynder, og dels fordi det historisk har været scene for store demonstrationer, såsom Gezi-oprøret i 2013. Det er også her, folk tager hen for at more sig, selvom meget har ændret sig de seneste år.


Da jeg første gang besøgte Taksim-pladsen og Istiklal Cd i 2009, var det en bydel fuld af liv med caféer, barer, jazzcaféer og talrige forretninger.

Forretningerne er her stadig – omend de henvender sig i særdeleshed til shoppeglade arabiske turister, men cafeerne og jazz-stederne med vin og cocktails er væk fra hovedstrøget. Taksim-pladsen er der ogaå stadig og gennemgik sammen med Istiklal Cd en omfattende renovering for 3-4 år siden. Nu er pladsen udsmykket med plantekasser, bænke og små vandelementer og af og til forskellige udstillinger.

Selvom barerne er forsvundet fra hovedstrøget og mange af dem i sidegaderne er blevet til vandpibecaféer, findes der stadig tre mindre gader og gyder i Taksim-området, hvor man kan nyde alt fra Raki, vin og øl til juice, hvis det skulle friste.


Mis Sokak

3. gade til højre fra Taksim-pladsen ned ad İstiklal Caddesi hedder Mis Sokak. For bare 4 år siden husede gaden et væld af caféer, pubber og spisesteder med en inkluderende profil. De fleste af disse steder har skiftet ejere og er nu blevet til vandpibecaféer, men der er stadig et par af de 'gode gamle' pubber tilbage, såsom Rasputin, Rock ‘n Rolla, Raven samt eventstedet Loot Terrace.


Nevizade (blomstergyden) Gemt godt af vejen ligger Nevizade bargade. Her finder man den typiske bar og de mere traditionelle meyhane (fisk og raki-spisesteder). Nevizade har i mange år været centrum for nattelivet i Istanbul, og et smut ned ad gyden en onsdag til lørdag aften bekræfter, at det stadig er tilfældet. Flere af barerne her tilbyder også livemusikoptrædener – og de har ofte 'Happy Hour' indtil klokken 17:00 alle dage. Nevizade og Blomstergyden ligger cirka midt på İstiklal Caddesi, overfor Galatasaray Gymnasium.

Tünel/Galata

For enden af İstiklal Caddesi ligger Tünel-pladsen, hvor verdens andenældste undergrundsbane kører fra og til. Overfor stationen ligger nogle små, hyggelige gyder. For 6-8 år siden eksisterede der et pulserende natte- og kulturliv her, pakket med spillesteder, caféer og pubber. En del er der stadig – skønt området også kan ligne en spøgelsesby med tomme lokaler spredt ud over det hele. Dog er det stadig et populært sted for mange til at gå i byen og nyde alt fra cocktails, øl og vin til livemusik. Området er ikke så populært som for nogle få år siden, men er absolut et besøg værd, hvis du er på jagt efter noget hyggeligt at drikke og opleve.


Cihangir

Når du står på Taksim-pladsen med Atatürk-monumentet lige bag dig, ser du en stor Burger King og ved siden af den en række mindre döner-butikker. Følg vejen rundt om bygningen med döner-butikkerne på din højre hånd. Så kommer du til en lidt større vej (Sıraselviler Caddesi), der går gennem bydelen Cihangir. Her kan du også finde en del pubber spredt ud over det hele. I modsætning til de ovenfor nævnte steder er barer og pubber i Cihangir ikke klumpet sammen. Brug Google Maps til at finde en pub. Måske den mest populære i området er ‘Otto Cihangir’.


Selvfølgelig findes der flere steder i Taksim, hvor det er muligt at finde en kold pilsner. I dette indlæg har jeg valgt at koncentrere mig om de 'kendte områder'.

Vær opmærksom på

- Taksim og İstiklal er samlingssteder for demonstrationer. Hvis du pludselig kan høre en masse mennesker råbe i takt, vil jeg anbefale dig at søge væk fra området med det samme.

- Hold øje med prisen! Der er mange turistfælder, så spørg efter prisen, før du bestiller. Dette gælder især for vandpibecaféerne, som hurtigt har fået ry for at 'plyndre' europæiske turister. Du skal generelt altid være opmærksom på priserne og et eventuelt 'servicegebyr', der pludseligt kan sende regningen i vejret. Caféer og spisesteder skal oplyse om 'servicegebyr', før de modtager din første bestilling, men det sker sjældent... Derfor: Spørg!

- Der er mange shanghajere på gaden i de sene aftentimer, som vil invitere dig på natklub. Lad mig sige med det samme, at dette er helt på eget ansvar – og jeg har hørt nok skrækhistorier om voldsomme regninger og underlige gebyrer til, at jeg ville tage med.

- Hvis du oplever at blive groft snydt, skal du betale og tage din regning ned til turistpolitiet. Husk også selv at føre regnskab med, hvad du bestiller – for en sikkerheds skyld.


Støt bloggen:


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page