top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

  • Forfatters billedeMartin

Guide: At finde en kold pils i Taksim

Taksim området i Istanbul er verdenskendt. Dels fordi det er det mere ‘moderne centrum’ hvor strøggaden Istiklal Cd har sin start og dels for at det er her der historisk har været kæmpe demonstrationer, som Gezi-oprøret i 2013 – men det er også stedet hvor man tager i byen for at more sig… omend meget har ændret sig de seneste år.

Da jeg i 2009 første gang besøgte Taksim pladsen og Istiklal Cd, var det en bydel med masser af liv i form af caféer, barer, jazz caféer og masser af forretninger. Forretningerne er her stadig – omend de henvender sig i særdeleshed til shoppeglade arabiske turister, men cafeerne og jazz-stederne med vin og cocktails er væk fra hovedstrøget. Taksim pladsen ligger der stadigvæk – sammen med Istiklal Cd gennemgik den en enorm renovering for 3-4 år siden, og ligger nu hen med plantekasser, bænke og lidt vandfeatures.

Selvom barerne er forsvundet fra hovedstrøget og en del af dem der lå i sidegaderne er blevet til vandpibe caféer, så er der 3 mindre gader og gyder i Taksim området, hvor du kan trække hen og nyde både Rakt, vin og øl – og selvfølgelig en juice hvis det er det der trækker:

Mis Sokak 3. gade til højre fra Taksim pladsen nedad Istiklal Cd hedder Mis sokak. Gaden husede for bare 4 år siden et væld af caféer, pubs og spisesteder – med en inkluderende profil. De fleste af disse steder har skiftet ejere og er nu blevet vandpibe caféer, men der er stadig et par få af de ‘gode gamle’ pubs til stede, som fx Rasputin, Rock ‘n Rolla, Raven samt eventstedet Loot Terrace.

Nevizade (blomstergyden) Gemt godt af vejen ligger Nevizade bargyde. Her er der den typiske bar og de mere traditionelle Mayhane (Fisk og Raki spiseteder). Nevizade har i mange mange år været centrum for nattelivet i Istanbul, og et smut ned ad gyden en onsdag-lørdag aften, vidner om, at det er den stadig. Flere af barerne her byder også på livemusik optrædender – og så har de gerne ‘Happy Hour’ indtil klokken 17:00 alle dage. Nevizade og blomstergyden ligger cirka midt på Istiklal Cd, overfor Galata Saray gymnasiet.

Tünel/Galata For enden af Istiklal Cd ligger Tünel pladsen. Det er her den verdens 2. ældste undergrundstog kører fra og til. Overfor stationen, ligger der nogle små hyggelige gyder. For 6 år siden eksisterede der et pulserende natte- & kulturliv her. Pakket med spillesteder, caféer og pubs. En del er der stadig – skønt området også kunne ligne en spøgelsesby med tomme lokaler spredt ud over det hele. Dog er det stadigt et yndet sted for mange at gå i byen og nyde alt fra cocktail, øl og vin til live musik. Området er ikke lige så populært som for bare få år siden, men klart et besøg værd, hvis du er på jagt efter lidt hyggeligt at drikke og opleve.

Cihangir Når du står på Taksim med Atatürk monumenter lige bag dig, så ser du en kæmpe Burger King og ved siden af den, en række mindre Döner-shops. Du følger rundt om bygningen med Döner butikkerne på din højre hånd. Så kommer du til en lidt større vej (Siraselviler Cd) der går gennem bydelen Cihangir. Her kan du også finde en del pubs sådan spredt ud over det hele. Modsat de ovenfor nævnte steder, ligger barer og pubs i Cihangir ikke klumpet sammen. Tag en Google map søgning for at finde en pub. Måske mest populære i området er ‘Otto Cihangir’.

Endnu flere steder Der er selvfølgelig flere steder hvor det er muligt at finde en kold pils i Taksim. I dette indlæg har jeg valgt at koncentrere mig om de ‘kendte områder’.

Vær opmærksom på – Taksim og Istiklal er samlingssted for demonstrationer. Synes du pludseligt at kunne høre en masse mennesker råbe i takt, så vil jeg anbefale dig at søge væk fra området øjeblikkeligt. – Hold øje med prisen! Der er masser af turistfælder, spørg om prisen før du bestiller. Dette gælder i særdeleshed vandpibe cafeerne der på rekordtid har fået ry for at ‘plyndre’ europæiske turister. Du skal i det hele taget altid være opmærksom på priserne, og et eventuelt ‘service gebyr’ der pludseligt banker regningen i vejret. Caféer og spisesteder skal oplyse om ‘service gebyr’ før de modtager din første bestilling, men det synes aldrig at ske…Derfor: Spørg! – Der er masser af shanghajere på gaden i de senere aftentider. De vil invitere dig på nightclub. Lad mig med det samme sige, at dette er helt på eget ansvar – og at jeg har hørt nok skrækhistorier om voldsomme regninger og underlige gebyrer til at jeg ville følge med. – Oplever du at blive snydt voldsomt, skal du betale og tage din regning ned til turistpolitiet. Du skal i øvrigt huske på selv at holde regnskab med hvor meget du bestiller – for en sikkerhedsskyld.

#bar #drinks #pub #øl

mitistanbul-logo-2023.png
bottom of page