I dette indlæg:
Jeg modtager mange forespørgsler på skjulte perler, hvor man kan indtage måltider, nippe til drikkevarer og forføres af det tyrkiske køkkens smagspalet. Selvom spørgsmålet måske synes simpelt, er svaret alt andet end ligetil. For smag og æstetik spiller hver sin rolle, og megabyens geografiske diversitet tilføjer endnu et lag af kompleksitet.
Lad mig derfor invitere dig indenfor i det spise-skat-kammer , som min bedre halvdel og jeg udforsker, i vores egen bydel, Kadıköy... fælles for de omtalte steder i dette indlæg er, at de alle er til at betale.
- Afiyet Olsun!
OBS: Jeg/mitistanbul.dk modtager ikke betaling eller goder ved at nævne de omtalte cafeer og spisesteder i dette indlæg!
Morgenmad/Brunch
Lad Café Müjgan på Duatepe Sokak i Yeldeğirmeni, Kadıköy, vække dig og dine sanser. Berømt over hele Istanbul for sin overdådige morgenmadsbakke, som byder på et overflødighedshorn af spejlæg, oste, friske grøntsager, oliven, saftige frugter, diverse smørepålæg, gyldne brasede kartofler og meget mere. Müjgan er desuden kendt for deres tomat-pesto samt deres sandwiches og toasts.
Åbent fra klokken 08 til 18, hver eneste dag. Vær dog opmærksom på, at der i weekenderne og på helligdage ofte dannes kø for at sikre sig et bord mellem 11 og 14.
Yeldeğirmeni gemmer på flere caféer, der forkæler med udsøgte morgenmadsmåltider. Blandt de mest eftertragtede finder du Kuff, Benazio, Hoxton, Ask Stupid Questions og Village - for blot at nævne et lille udvalg.
Aftensmad
Mange danskere sætter pris på at ledsage aftensmåltidet med et glas vin eller en kølig øl. En tradition, som ikke er helt ligeså almindelig i Tyrkiet, hvorfor langt de fleste spisesteder ikke har alkohol på menukortet.
En af de spisesteder uden alkohol og et af de mest kendte spisesteder for en god gang autentisk tyrkisk mad, er Çiya Sofrası der ligger i Kadıköy Çarşı (den røde cirkel).
Men vil du have vin eller øl til maden, s¨ er det Meyhane-restauranterne du skal finde (læs: Sådan går du på tyrkisk Meyhane), Her kan du nyde både vin, rakı og øl sammen med et væld af små meze-retter. En hovedret bestående af enten kød, kylling eller fisk og en dessert af enten oste eller frugt anretninger afrunder måltidet. Min personlige favorit er Yeni Meyhane på Osmancık Sokak i Kadıköy, men vi ses også nyde atmosfæren på Hamsi Pub på Güneşli Bahçe Sokak. Et lille tip: Det er en god idé at reservere bord på forhånd.
Kompartment på Iskele Sokak er et nyere sted i mit eget ‘hood’, Yeldegirmeni, Kadikoy. Her serveres vin, øl, drinks og rigtig lækker mad der sammen med stedets professionelle personale giver dig en oplevelse der har fokus på hverdagsgourmet og den gode atmosfære. Stedet serverer mad fra morgen til sen aften.
(billedet øverst i indlægget er fra Kompartment) .
Gastropubben Chapel Pub, er måske områdets billigste bar med et udmærket køkken til alle dagens måltider - og det i mellem
Hvis din gastronomiske sjæl længes efter fusion, må du ikke snyde dig selv for et besøg på Pålegg. Her har en ung, ambitiøs kok, har hentet inspiration fra at arbejde på Michelin-restauranter i Norge hvor han forelskede sig i smørrebrødet, vendte og skabte en fusion mellem det skandinaviske minimalistiske smørrebrød og tyrkiske smagstraditioner. Pålegg, beliggende på Sungürtasi Sokak i Kadıköy, er en unik oplevelse, hvor nysgerrige smagsløg belønnes. Men vær forberedt; pladserne i denne lille gastronomiske perle er eftertragtede.
Hvor er dit favoritspisested i Istanbul?
Klik & støt bloggen:
Afiyet Olsun ☺️