top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Istiklal Caddesi, Istanbul's svar på Strøget

Opdateret: 15. mar.I hjertet af Istanbul, strækker en strøm af liv og historie sig gennem byen i form af Istiklal Caddesi (jeg må indrømme at jeg de første par år i byen kaldte boulevarden for 'Istegade' haha). Denne livlige boulevard, som pulserer med energien fra de millioner af fødder, der hver dag betræder bulevardens fliser, er mere end blot en turistattraktion; den er et levende museum, en fortælling om byens sjæl og dens mangefacetterede historie.


Istiklal Caddesi, kendt i forskellige æraer under forskellige navne, har været en central akse gennem tiderne, der forbinder forskellige dele af Istanbul. I byzantinske tider var den kendt som Cadde-i Kebir (Stor Vej), og i det ottomanske rige blev den omdøbt til Grande Rue de Péra. Gaden har set imperier stige og falde, men har altid formået at bevare sin relevans og charme.Beliggende i det, der traditionelt var kendt som Pera-distriktet, har Istiklal Caddesi altid været et mødested for forskellige kulturer, religioner og ideer. Fra det 19. århundrede blev gaden et kosmopolitisk centrum, hvor europæiske diplomater, levantinske handelsfolk og ottomanske intellektuelle mingledes. Dette kulturelle mix er stadig synligt i gaden i dag, fra de historiske konsulater til de forskellige religiøse bygninger, såsom Skt. Antoine-kirken og Neve Shalom-synagogen, der står side om side med traditionelle tyrkiske caféer og moderne butikker.

Liste: Nogle af de særlige oplevelser...

...på vej ned ad Istiklal Caddesi.....

Den hemmelige Tunnel

Skt Anthony katedral

Navizade (Cicek Pasaji) Restaurant & bar gyder

Galata Saray gymnasium (fodboldklubbens oprindelige hjemsted)

Taksim - Tünel historiske sporvogn

Tünel - Karaköy metro. Verdens næstældste metro.

Istiklal Caddesi har også været og er til dels stadig centrum for Istanbuls kunst- og underholdningsliv. Gaden er hjemsted for flere historiske biografer, teatre og musikhuse, hvoraf nogle kan spore deres historie tilbage til det tidlige 20. århundrede. Cité de Péra (i dag kendt som Çiçek Pasajı og Navizade), med sine farverige blomsterbutikker, caféer og taverner, er et levende eksempel på gaden som et centrum for socialt liv og underholdning.


I takt med at Istanbul har udviklet sig, har Istiklal Caddesi også gennemgået forandringer. Den ikoniske historiske sporvogn, der stadig kører gennem gaden, minder os om en svunden tid, mens de konstante renoveringer af bygningerne langs gaden vidner om et forsøg på at bevare dens historiske værdi i en moderne kontekst. Istiklal Caddesi står over for udfordringerne ved at balancere mellem bevarelse og modernisering, men dens sjæl og vigtighed for Istanbuls kulturelle og sociale liv forbliver uændret.


I dag fortsætter Istiklal Caddesi med at være en af de mest besøgte og elskede steder i Istanbul. For turister tilbyder gaden en god blanding af historie, kultur og shopping.


Fra boulevardens rødder i det byzantinske og ottomanske imperium til dens nuværende status som en pulserende metropolitansk arterie, er Istiklal Caddesi ikke bare en boulevard; det er Istanbul i miniature, en historie der fortsætter med at folde sig ud med hvert skridt på dens flisebelagte vej.

Støt bloggen mitistanbul.dk


1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Tak for at holde mig til Istanbul ilden endnu engang... næsten vanedannende 😊

Like
mitistanbul-logo-2023.png