top of page

Konsulatet i Istanbul

- Det Danske General Konsulat, Istanbul:

Tel +90 (212)359 1900 

- tyrkiet.um.dk

 

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.Dit login kan også bruges på mobil-appen

Istanbul Grand Bazar: Verdens ældste shoppingcenter

Opdateret: 7. mar.


En af gaderne i Grand Bazar, Istanbul

I dette indlæg hopper jeg ind i en verden af farver og dufte - i dette indlæg besøger jeg den berømte Grand Bazar i Istanbul - verdens ældste shoppingcenter.

Grand Bazar eller Den Storer Basar (Kapalıçarşı, på tyrkisk) ligger i hjertet af Istanbul og er en ægte labyrint, der strækker sig over 61 gader med flere end 4000 butikker og stande. Hvert år besøges dette utrolige sted af omkring 91 millioner mennesker, der hver i sær får en unik shoppingoplevelse i en atmosfære sprudlende af historie og kultur.Markedet blev først åbnet i 1455, kort efter at osmannerne erobrede Konstantinopel. Det blev oprindeligt designet til at finansiere bygningen af moskeer og har siden vokset i størrelse og popularitet.


Når du går rundt i Grand Bazar, er det som at tage en tur gennem historien. Fra silke tekstiler, håndlavet keramik, antikke møbler, orientalske tæpper, til guld og sølv smykker er alle slags varer repræsenteret i denne farverige og livlige markedsplads.


Men Grand Bazar handler ikke kun om shopping. Det er også et utroligt levende sted pakket med mennesker, der kommer for at socialisere, debatere, hvile sig, og selvfølgelig for at handle.


Det er anbefalelsesværdigt at sætte dig ned og nyde en kop traditionel tyrkisk te, mens du absorberer det autentiske liv i Istanbul i denne basar.

Grand Bazar er gigantisk. Et halv af film er filmet både indenfor og på tagene af basaren i Istanbul.

For at afrunde dette blogindlæg vil jeg opfordre alle til at besøge Grand Bazar, hvis I skulle få chancen. Der er simpelthen noget magisk ved dette sted, hvor tiden synes at have stået stille, mens den moderne verden fortsætter uforstyrret udenfor. Der er ingen tvivl om, at det vil give dig en uforglemmelig oplevelse.


Det er måske ikke lige de billigste priser du kan finde i basaren, hvorfor du skal træne din pruttemuskel... eller pruttekunskab hahaha altså, du skal være klar til at forhandle en acceptabel pris.


Så hop ombord på et fly mod Istanbul for at opleve denne fantastiske bazar. Den vil med sine farverige gyder og tusindvis af unikke varer helt sikkert give dig en shoppingoplevelse for livet!


3 Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen

Grand bazar kan virkelig være overvældende, jeg kan bedre li butikkerne i gaderne rundt om..

Gefällt mir
Martin
Martin
21. Sept. 2023
Antwort an

Jeg er ikke uenig. En halv time kan for de fleste være mere end rigeligt

Gefällt mir

Mit 4 von 5 Sternen bewertet.

Jamen.. Selvfølgelig... Grand Bazaar er noget helt for sig 👍

Gefällt mir