top of page

Derfor skal du ikke lege "jeg tager din næse" i Tyrkiet

Opdateret: 26. feb.


Et af mine første jobs her i Istanbul, var i en børnehave. Her var jeg ansat som engelsklærer, DVS at jeg skulle 'sprogdrukne' børnene i leg sov. Skønne unger, men at være småbørns pædagog er ikke mit fag, så indrømmet jeg var lidt på herrens mark, og det var da også en relativ kort karriere.


En af mine første dage i børnehaven var et af børnene ked af det... ikke noget sjældent syn, men jeg sagde til det øvrige personale: 'den klarer jeg'. Så under deres vågne øjne satte jeg mig hen med barnet.


'Titte-bøh' - sagde jeg og skjulte ansigtet i mine hænder. Nej, det virkede ikke.

Så huskede jeg når mine bedsteforældre og alle mulige andre 'tog min næse' - det var jo sjovt, specielt når jeg så fik den igen. 'Dette måtte jeg prøve', tænkte jeg.


Jeg lagde knoerne af pege- og langfingeren på hver side af et ungens næse. Derefter trak jeg fingrene tilbage fra barnets ansigt med min tommelfinger stikkende ud mellem pege- og langfingeren.


'Se, jeg har din næse' sagde jeg fjollet mens barnet hylede videre kun overgået af det tyrkiske personale der råbte 'noooooooo!'.Se, hvad jeg åbenbart ikke lige vidste er, at det håndtegn, altså en knyttet hånd med tommelfingeren tikkende ud mellem pege og langfingeren, er en Tyrkisk måde at 'give fingeren på' - altså at sige 'f*ck dig'.


Nå, men nu ved du, at hvis du vil forsøge at blive populær blandt de tyrkiske unger, så er det nok ikke lige 'Jeg har din næse' du skal føre dig frem med.


I øvrigt er samme håndtegn brugt i det amerikanske tegnsprogsalfabet (ASL) som bogstav 'T' - hvilket selvsagt må skabe lidt misforståelser.


Synes du om bloggen mitistanbul.dk?

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page