top of page

Sådan går du på tyrkisk Meyhane

Opdateret: 15. mar.


En meyhane er et tyrkisk 'Fisk og raki' spisested. Men når man kommer fra de nordlige himmelstrøg, kan det måske være lidt svært at vide hvad man kan forvente af en aften på meyhanen - så derfor dette indlæg.

Den Rigtige Meyhane

Udforskning af den rette meyhane er essentiel. Kig efter et sted med en summende atmosfære og en følelse af ægthed - som du føler passer på dig og dit selskabs humør. Det behøver ikke at være det mest moderne eller trendy sted – ofte er de bedste meyhaner dem med historie og sjæl, der ikke ser så super trendige ud. Spørg hellere nede hos den lokale købmand end gå efter hotelets anbefalinger, for 'turistede steder' er mere interesserede i hurtig ind - og hurtig ud, end at sætte rammerne for en uforglemmeligt aften.Meze Mantraet

Meze er hovedattraktionen i en meyhane. Vær forberedt på at vælge fra en bred vifte af småretter, som serveres i midten af bordet til deling. Oftest vil du blive præsenteret for en stor bakke med skåle pakket i plast. Du vælger de meze du gerne vil have - og vær lidt eventyrlysten i dit valg. Pro tip: 'Atom' betyder stærk - hot!Balik - skatten fra Havet

Efter meze, spørg om dagens fiskeudbud. Friskhed er nøgleordet her, og din tjener kan anbefale den bedste tilberedningsmetode, hvad enten det er grillet, stegt eller bagt. Er du ikke til fisk, så har de med garanti et alternativ, er du derimod vegetar er mulighederne få.


Raki Ritualerne

Bestil raki til at ledsage dit måltid. Lær at blande det med vand og is efter traditionelle metoder (tjenerne vil uden tvivl være yderst behjælpelige), og nyd hvordan rakien samler hele måltidet. Husk at raki er en stærk drik, så tag det i et roligt tempo.

Pro-tip skulle være, at for hver lille slurk raki tager man en stor slurk vand


Afiyet olsun!


Alle billederne er fra nogle forskellige Raki aftener i Kadikoy, Istanbul i 2023


støt bloggen mitistanbul.dk


1 kommentar

1 commento

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Valutazione 5 stelle su 5.

Meze fisk raki og stemningen ikke mindst... absolut en meget positiv oplevelse 😊

Mi piace

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page