top of page

Opskrift: Mercimek çorbası - rød linsesuppe

Opdateret: 15. mar.


Bønnesupper er populære over hele verden, og et af de mest lækre og næringsrige eksempler er den tyrkiske røde linse suppe; en fantastisk suppe er fyldt med smag og bedst af det hele: vanvittig nem at lave og super billig. Og så er det i øvrigt en helt autentisk ret, som mange tyrkiske familier gør til deres egne favoritter.


Jeg har flere gange oplevet hvordan mine tyrkiske kvindelige kolleger har hældt en portion af deres hjemmelavede linsesuppe op i en plastikbøtte med låg, slæbt den med på arbejdet, varmet den op i en mikro-ovn og bedt mig 'vurdere' hvilken der var bedst. Seriøst! HaHa


Og lad mig sige det meget simpelt, der er vildt gode og så er der.... vildt gode haha. Skal jeg dog være helt ærlig, så er jeg helst foruden udgaver med tomatpasta og krydderier som mynte og kommen. Suppen kan i øvrigt også laves i ovnen.Mercimek çorbası har været en af mine helt store favoritter - sådan helt fra første gang jeg smagte den. Siden lærte selv at lave den - og har så leget med nogle forskellige varianter, alle mine kollegaers tips og ideer skulle jo lige afprøves. Opskriften nedenfor, er dog som jeg oftets laver den. Her falder den ind under kategorien 'stor favorit' - i særdeleshed efter min kost- og livsstilsomlægning som følge af blodproppen i december sidste år.


Du skal bruge

- ca 200 g røde linser

- 1 løg, groft hakket

- 1-2 gulerødder, skrællet og skåret i stykker

- 2 kartofler/halv bagekartoffel, skrællet og skåret i stykker

- lidt olivenolie

- ca 1 liter vand (et tip er at tilsætte en grøntsags- eller hønseboullion)

- Salt og peber

(Aftensmaden: mercimek çorbası i Istanbul)


Sådan gør du:

1. Skyl de røde linser grundigt i en køkken-si/dørslag.

2. Varm olivenolien i en stor gryde og tilsæt løget. Sautér løget i et par minutter, indtil det bliver blødt og let gyldent.

3. Tilføj gulerødder og kartofler, de røde linser og vandet/bouillonen til gryden. Bring suppen i kog, og lad den simre ved lav varme i cirka 20-25 minutter, indtil linserne og grøntsagerne er møre.

6. Når suppen er kogt færdig, kan du bruge en stavblender til at blende den til en glat konsistens. (De første par år havde jeg ikke stavblender, så jeg mosede suppen gennem en fin køkken-si - det tager tid, men kan altså bruges!)

7. Smag suppen til med salt og peber efter behov.

8. Server den varme tyrkiske røde linse suppe eventuelt med lidt persille og pres lidt frisk presset citron over. Tilsæt bul biber (paprikaflager) - for ekstra smag.


Denne traditionelle tyrkiske suppe er et komplet måltid i sig selv. De røde linser tilføjer en super kilde til protein og fibre.


Velbekomme dig - afiyet olsun 😋


støt bloggen mitistanbul.dk


------

ill:

1 Stock photo

2-4 Mit Istanbul DK

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Perfekt med en opskrift, keep them coming

Like

Rated 5 out of 5 stars.

Tak for mad ☺️ elsker de supper....

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page