top of page

Istanbul: Den "skjulte" moské, Rüstem Pasha

Opdateret: for 7 dage siden


Rüstem Pasha Moskéen, en fænomenal moske der alt for ofte ofte overses af de fleste turister i istanbul. Moskéen er opkaldt efter Rüstem Pasha, der var osmannisk storvesir og svigersøn til Sultan Suleiman den Prægtige.


Rüstem Pasha Moskéen skiller sig ud med sin delikate brug af de traditionelle İznik-fliser, der pryder både interiøret og eksteriøret.Beliggende i Eminönü-kvarteret, kun et stenkast fra den berømte Krydderibasar, tilbyder Rüstem Pasha Moskéen en fredfyldt tilflugt fra de omkringliggende travle gyder - og moskeen ligger endda på 1. sal, oven på nogle butikker i de førnævnte butiksgyder.


Moskéen er tegnet af den legendariske osmanniske arkitekt Mimar Sinan, som også står bag nogle af Istanbuls mest imponerende bygninger.Jeg har hørt mange sige, at Rüstem Pasha Moskéen på mange måder er en større oplevelse end et besøg i den legendariske Den Blå Moske. Måske fordi Rüstem Pasha Moskéen tillader en mere intim oplevelse end mange af de store moskéer.

Der er gratis adgang til moskéen uden for bønnetider.


I Danmark er Rüstem Pasha Moskéen gjort landskendt gennem TV-programmet "Verdensdamerne på DR.


Klik & Støt bloggen:
1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

🙏🕌👍

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page