top of page

Nyt liv til den nostalgiske Taksim-Tünel sporvogn

Opdateret: 1. maj


Den nye batteridrevne sporvogn...

I hjertet af det moderne Istanbul finder du en af byens ikoniske transportmidler, Taksim-Tünel sporvognen. Denne historiske sporvognslinje, der forbinder Taksim-pladsen med Tünel, rummer en historie, der går tilbage til det 19. århundrede.


Taksim-Tünel sporvognens historie begyndte i 1875, hvilket gør den til en af de ældste sporvognslinjer i verden. Oprindeligt var den drevet som en hestesporvogn, før den blev elektrificeret i begyndelsen af det 20. århundrede. I mange år tjente den som en vital forbindelse mellem Istanbuls mest pulserende kvarterer.Sporvognen er ikke kun berømt for sin historie, men også for de legender, der omgiver den. En af de mest kendte er historien om en sporvognsfører fra det tidlige 20. århundrede, som siges at have fortsat med at styre sin vogn gennem byens gader, selv efter sin død. Denne og andre fortællinger bidrager til linjens mystik og charme.


Støt bloggen:


Efter en periode med nedlukning blev sporvognen genåbnet i 1990 og tjener nu både lokale og turister. Den er et populært fotografisk motiv og en favorit blandt turister for dens nostalgiske rejse gennem Istanbuls gader.


I April 2024 fik denne nostalgiske sporvogn en kæmpe opgradering og erstattes med en batteriderevet sporvogn. Dette vil bede fjerne de grimme elkabler der siden 1914 har dinglet over Istiklal Cd og samtidigt føre sporvognslinjen ind i en grønne fremtid.

De nye sporvogne har kapacitet til 60 passagerer, og er designet så det ikke længere er skulle være muligt at ‘hænge sig fast’ på siden af sporvognen.


Prøv en tur med T2

Du skal enten bruge et kontaktfrit Mastercard eller et bip med Istanbul Kart for at tage en tur med denne nostalgiske sporvogn.

Du kan se den aktuelle køreplan nederst:
1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

Den har jeg stadig til gode at køre med 😉😉

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page