top of page

Istanbul: De Hvirvlende Dervish

Opdateret: 13. jun.



Jalal ad-Din Muhammad Rumi, bedre kendt som Rumi og Mevlana i Tyrkiet, er en af de mest betydningsfulde figurer indenfor Sufismen, en af islams mystiske bevægelser der især er kendt for den dansende meditation - den hvirvlende.


Rumi, født i 1207, er kendt for sin dybt inspirerende poesi og åndelige lære, der fremmer kærlighed, tolerance og en direkte oplevelse af det guddommelige. Hans indflydelse på tyrkisk kulturarv er enorm, ligesom den åndelige arv stadig er levende i dag, især i Tyrkiet, hvor han havde det meste af sit virke i nutidens Konya i det centrale Anatolien.

Sufismen har spillet en central rolle i at forme Tyrkiets kulturelle og religiøse landskab. Gennem musik, dans og poesi søger sufierne at opnå en tættere forbindelse til det guddommelige. Rumi's værker, især hans digtsamling "Masnavi", betragtes som nogle af de mest betydningsfulde bidrag til denne spirituelle tradition.


Oplev den hvirvelnde sufi-dans:


Bogen “Forty Rules of Love” af Elif Shafak (“Ask” på tyrkisk) handler om Rumi og om sufismen.


Klik & støt bloggen:


1 kommentar

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

👍👍👍👍👍 meget berigende at opleve

Like

For at bedømme & kommentere indlæg her på Mit Istanbul DK skal du tilmelde dig siden, det gør du super hurtigt og nemt med en email eller din Facebook-konto.

  • Facebook
  • Instagram
  • Threads
  • X
bottom of page